Muž z Novej Dubnice sa chcel posťažovať na rozbité čelné sklo. Spustila sa lavína sťažností na chovanie detí


Deti riskujú svojím správaním ohrozenie osôb, ale aj majetku obyvateľov

Foto: Muž z Novej Dubnice sa chcel posťažovať na rozbité čelné sklo. Spustila sa lavína sťažností na chovanie detí
Galéria: 3 fotky
Foto: https://www.facebook.com/iLoveNovaDUBNICA

Status s rozbitým čelným sklom na parkovisku v Novej Dubnici spustil lavínu kritiky obyvateľov na opakujúce sa nebezpečné hry detí v meste. „Parkujem v Novej Dubnici už 25 rokov, teraz som si kúpil nové auto a takto to vyzerá,“ posťažoval sa majiteľ v rámci komunity. V komentároch pod príspevkom však začali ľudia poukazovať nielen na vandalizmus v meste, ale najmä aj na praktiky detí, s ktorými majú nemalé skúsenosti. 

Podľa mnohých vyjadrení sa deti zámerne zabávajú ohrozovaním idúcich áut. „Nevedia sa správať, mňa minule chcel chlapec vystrašiť v jednosmerke tým, že mi hodil do cesty loptu. Dobre že som sa nezľakla, lebo by skončilo moje auto na obrubníku a neviem ako by skončili tie konkrétne deti, keby zamávam s volantom.“ opisuje skúsenosť Edita.

Obyvatelia sa sťažujú na hluk a vulgarizmy a zdá sa, že isté partie sú aktívne aj vo večerných hodinách, kde býva pani Maca. „Chodia zvoniť na zvonček a správajú sa vulgárne. Robia to večer okolo 21:30, keď nám všetkým v paneláku spia malé deti. Deje sa to u nás na ulici SNP 74/2.“

Polícia upozorňuje, čo robiť v takýchto situáciách a ako sa postupuje. Treba ihneď volať políciu alebo situáciu riešiť s rodičmi. Jedná sa o škodovú udalosť a keďže ide o deti, musí sa dokazovať škoda a náhradu treba vymáhať súdnou cestou. Alebo dohovorom a ochotou rodičov zaplatiť majiteľovi vzniknutú škodu.“ informuje Mestská polícia Nová Dubnica.






Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj