Útočník, ktorý v krčme dobodal muža bojovým nožom, sedí vo väzení. Tvrdí, že sa len bránil


Útočník s nožom v Dubnici nad Váhom sedí vo väzení. Spor so zákonom už mal

Foto: Útočník, ktorý v krčme dobodal muža bojovým nožom, sedí vo väzení. Tvrdí, že sa len bránil Foto: canva.com

Ešte koncom apríla sa odohrala krvavá dráma v Dubnici nad Váhom, pri ktorej 41-ročný muž zaútočil s bojovým nožom na 42-ročného muža a trikrát ho bodol. Spôsobil mu bodnorezné poranenia hrudníka, driekovej oblasti a dolnej končatiny.


Incident sa mal odohrať v jednom z miestnych pohostinstiev, pričom bodaniu mala predchádzať hádka dvoch mužov pod vplyvom alkoholu. 41-ročný Dušan sa mal neskôr s vojenským nožom v ruke vrhnúť na muža, ktorý ho mal vyháňať z terasy pohostinstva. Podľa informácií portálu noviny.sk mali obaja muži v dychu takmer tri promile alkoholu.

Nôž s dlhou čepeľou našťastie nezasiahol žiadny životne dôležitý orgán, a tak zraneného muža po ošetrení pustili do domáceho liečenia. Akonáhle 41-ročný útočník vytriezvel, obvinili ho a eskortovali na súd, pretože prokurátor pre neho žiadal väzobné stíhanie.


Muž v spore so zákonom nie je prvýkrát

Podľa páchateľa konflikt nevznikol jeho vinou. „On proste povedal, že si mám odsadnúť od stola, vravím, dopijem to pivo a idem domov. On sa postavil…“ uviedol obvinený Dušan a dodal, že sa len bránil.

Vyšetrovateľ oboru kriminálnej polície OR PZ v Trenčíne vzniesol obvinenie 41-ročnému mužovi za zločin Ublíženie na zdraví spáchaný v štádiu pokusu. Obvineného vzali do väzby pre dôvodnú obavu z pokračovania v trestnej činnosti. Dušan sa už do stretu so zákonom dostal v minulosti dvakrát. Teraz mu hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj