Čo je za tragédiou na D1? Mohol vodič kamiónu zaspať? Dvaja hasiči sú mŕtvi, jeden policajt bojuje o život


Jeden muž stále bojuje o život, dvaja hasiči neprežili

Foto: Čo je za tragédiou na D1? Mohol vodič kamiónu zaspať? Dvaja hasiči sú mŕtvi, jeden policajt bojuje o život
Galéria: 8 fotiek
Foto: Trencinak

Tragická nehoda na diaľnici D1 pri Hornej Strede si vyžiadala dva životy profesionálnych hasičov a jeden muž stále bojuje o život. Taká je bilancia včerajšej nehody, ktorá sa stala po ohlásení požiaru osobného auta. „Na miesto boli okamžite vyslané dve vozidlá Hasičského a záchranného zboru a jedna hliadka Mýtnej polície.“ informovala v Trenčianskom kraji polícia na svojom profile.

Galéria: 8 fotiek

Za krátko, pri hasení auta však pri zásahu záchranných zložiek, vpálil do policajného auta poľský kamión, ktorý nerešpektoval pokyny policajtov a potlačil ho popri zvodidlách až do hasičských áut, pričom usmrtil dvoch hasičov a zranil dvoch policajtov. Jeden by mal stále bojovať o život. informuje RTVS. „Tragická dopravná nehoda je obrovskou stratou pre Hasičský a záchranný zbor. Myslíme na rodiny zosnulých hasičov.“ vyjadril HaZZ na svojom profile po nehode.  

Prezident HaZZ Adrián Mifkovič bol na mieste nehody a potvrdil, že miesto bolo dobre označené a priehľadné. „Viditeľne vytýčili miesto udalosti, svietili, blikali. Bola tu aj hliadka dopravnej polície, avšak za doposiaľ nezistených okolností došlo k nehode,“ priblížil RTVS Mifkovič.

Privolaný znalec v odbore cestnej dopravy vysvetlil ďalší postup objasňovania príčin tragickej dopravnej nehody. „Budem musieť stiahnuť tachograf a zistiť, ako vodič poľského kamiónu reagoval. Či zaspal alebo došlo k nejakým zdravotným problémom“ vysvetlil Milan Holéci.





Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj