FOTO: Polícia začala pre tragédiu na D1 trestné stíhanie. Na tieto zábery sa nedá zabudnúť


Kamionista pred jazdou alkohol nepil, no tragickej nehode na D1 nezabránil

FOTO: Polícia začala pre tragédiu na D1 trestné stíhanie. Na tieto zábery sa nedá zabudnúť
Galéria: 7 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

V súvislosti so včerajšou tragickou dopravnou nehodou na diaľnici D1 pri Novom Meste nad Váhom začal novomestský vyšetrovateľ trestné stíhanie za prečin usmrtenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví. Do hasičov, ktorí práve zasahovali pri požiari auta a do vozidla mýtnej polície, vpálil v plnej rýchlosti vodič poľského kamióna. K vážnej nehode vyslali dva vrtuľníky a tri pozemné ambulancie, diaľnica bola neprejazdná dlhé hodiny. Na mieste zomreli dvaja hasiči a jeden policajt bojuje o život. 

Polícia doteraz zistila, že na diaľnicu D1 v katastri obce Horná Streda v smere na Žilinu vyslali k horiacemu motorovému vozidlu odstavenému na krajnici dve vozidlá Hasičského a záchranného zboru a jedno vozidlo Mýtnej polície. Vodič nákladného motorového vozidla značky Scania z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel do pravej časti vozovky, kde narazil prednou časťou vozidla do tam na krajnici stojaceho vozidla Mýtnej polície, v ktorom v tom čase sedel 42-ročný úradník mýtnej jednotky,“ priblížila polícia Trenčianskeho kraja

Policajt sediaci v aute v dôsledku nárazu utrpel mnohopočetné zranenia, preto bol leteckou záchrannou službou transportovaný do nemocnice. Vedľa vozidla v tom čase stála aj príslušníčka Policajného zboru (PZ), ktorá utrpela ľahké zranenia, preto ju previezli do nemocnice.


Kamionistu zadržali, pred jazdou alkohol nepil

Nákladné vozidlo následne narazilo do stojaceho vozidla hasičského zboru, vedľa ktorého stáli dvaja príslušníci Hasičského a záchranného zboru. Hasiči vo veku 27 a 43 rokov následkom nárazu utrpeli zranenia, ktorým na mieste podľahli. Druhé vozidlo hasičského zboru následkom nárazu vymrštilo do stredu vozovky.

Polícia na mieste vykonala obhliadku miesta činu, k nehode prišiel aj znalec z odboru cestnej dopravy. Na miesto tragickej udalosti sa dostavil aj minister vnútra SR, prezident PZ a prezident Hasičského a záchranného zboru.

„40-ročný vodič nákladného motorového vozidla bol vyšetrovateľom PZ zadržaný a umiestnený v cele policajného zaistenia. Jeho dychová skúška bola negatívna. U zadržaného bol vykonaný odber biologického materiálu za účelom zistenia prítomnosti omamných a psychotropných látok,“️ ozrejmili z polície. Presné príčiny a okolnosti tejto tragickej udalosti sú predmetom vyšetrovania.





Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj