Pozor na mokrú vozovku: Vodič pri Prievidzi narazil do stromu, z auta ho vyťahovali hasiči


Vodič pri Prievidzi doplatil na mokrú vozovku

Foto: Pozor na mokrú vozovku: Vodič pri Prievidzi narazil do stromu, z auta ho vyťahovali hasiči Foto: noviny.sk

Za obcou Diviacka Nová Ves v okrese Prievidza v piatok (31. mája) hasiči aj záchranári ratovali vodiča, ktorý narazil do stromu. Zostal zakliesnený v aute a po oslobodení ho v umelom spánku museli prevážať vrtuľníkom do starostlivosti lekárov.

Pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky a poveternostným podmienkam, následkom čoho s vozidlom dostal šmyk a prešiel do protismeru,” uviedla vedúca oddelenia komunikácie a prevencie Policajného zboru Ingrid Krajčíková pre portál noviny.sk.

Počas šoférovania stačila chvíľka nepozornosti a muža museli ratovať záchranári. V hustom daždi na mokrej ceste už nedokázal dosať auto pod kontrolu.


Určite príčinou bol dážď, lebo začalo dosť prudko pršať. Treba dávať pozor, lebo, keď sú takéto teplá a začne pršať, väčšinou tá cesta je taká klzká,” informoval zamestnanec odťahovej služby Peter Rybanský.

Vodiči prechádzajúci okolo sa mu snažili pomôcť, z auta ho však vyslobodiť nedokázali. Urobili to až prievidzskí hasiči pomocou hydraulického zariadenia. Následne vodiča pomohli naložiť do vozidla záchrannej zdravotnej služby. Záchranári ho v sanitke stabilizovali viac než hodinu, potom zavolali na miesto vrtuľník.

41-ročný muž utrpel vážne poranenia viacerých častí tela. Bol uvedený do umelého spánku a s polytraumou ho leteckí záchranári, v kritickom stave previezli vrtuľníkom do Martina,” povedala hovorkyňa vrtuľníkovej záchrannej služby. Vodič je aj naďalej vo vážnom stave.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj