FOTO: Rímski legionári mieria do Trenčína! Už túto sobotu sa môžete vrátiť na hrade do minulosti


Nenechajte si ujsť cestu do starého Ríma

FOTO: Rímski legionári mieria do Trenčína! Už túto sobotu sa môžete vrátiť  na hrade do minulosti
Galéria: 4 fotky
Foto: Trenčianske múzeum

 Trenčiansky hrad sa počas víkendu prenesie v čase do dávnej minulosti. Od 10:00 do 18:00 hod. môžete zažiť aké to bolo v čase Rimanov. Na Trenčianske územie prichádzali rímske légie a realizovali tu vojenské ťaženia. Z tohto obdobia pochádza aj slávny rímsky nápis na trenčianskej skale, ku ktorému si tento rok pripomíname 1845. výročie jeho vzniku.

Toto obdobie by chcelo priblížiť Trenčianske múzeum širokému okoliu, pretože obdobie Ríma bolo v mnohých aspektoch výnimočné a veľmi zaujímavé. „Rekonštrukciu rímskeho tábora v zmenšenej forme a život v ňom predvedie počas víkendu historická skupina Legio bestia, ktorá sa venuje rímskej dobe za vlády cisára Marca Ulpia Traiana. Skupina prezentuje legionárov ôsmej kohorty desiatej légie, pomocné zbory a civilné obyvateľstvo danej doby.“ píše organizátor na svojej stránke. 


Galéria: 4 fotky

Na hrade sa rozložia a zabývajú už tento piatok 7.6. poobede, kde ich môžu priebežne návštevníci sledovať. V podvečerných hodinách sa presunú do centra mesta a budú pozývať ľudí na hlavný program. Ako býva zvykom, každý kto prejde okolo zažije poriadne hlučné pozývanie zo strany statných vojakov. Program bude prebiehať na hrade v sobotu 8.6., priamo v rímskom tábore. V časoch o 11:00 / 14:00 / 16:00 budú prebiehať prednášky.

Návštevníci budú mať možnosť do tábora nazrieť, vypočuť si jeho komentovanú prehliadku a prednášky na rôzne témy súvisiace s obdobím, ktoré skupina prezentuje. Tiež budú môcť vidieť ukážku dobových remesiel ako razba mincí, streľba z luku a praku alebo nácviky formácií a súbojov.“ dodáva múzeum.

Počas podujatia budú na dolnom nádvorí hradu prebiehať aj vystúpenia sokoliarov v čase o 10:30, 13:30, 15:30.





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj