Nefunkčné osvetlenie v Dubnici nad Váhom. Ísť do práce po tme nie je sranda, sťažuje sa obyvateľka


Obyvatelia Dubnice nad Váhom sa sťažujú na nefunkčné verejné osvetlenie

Foto: Nefunkčné osvetlenie v Dubnici nad Váhom. Ísť do práce po tme nie je sranda, sťažuje sa obyvateľka Foto: Facebook/Iba Ja

Počas noci ulice bez náznaku svetla, cez deň zbytočné plytvanie s elektrickou energiou. Aj takto funguje verejné osvetlenie na niektorých uliciach v Dubnici nad Váhom. So svojou skúsenosťou sa podelila obyvateľka mesta v miestnej facebookovej skupine.

Zasvietenú lampu počas dňa spozorovala na ulici Pod hájom. Podľa viacerých členov skupiny nejde o nič nezvyčajné. Rovnakej realite sú vystavení aj na uliciach Kapitána Nálepku či Bratislavská. „Ísť do práca či z práce dnes po tme nie je sranda,“ sťažuje sa obyvateľka žijúca na jednej z uvedených ulíc.

„Tak to tu funguje, bohužiaľ. Vraj sa máme obracať na vedenie mesta, mi odpísal Trenčiansky samosprávny kraj. Takže pán primátor, kedy konečne vyriešite úsek Kapitána Nálepku?“ pridáva sa k diskusii ďalšia používateľka. V súvislosti s tým v komentároch miestni vtipkujú, že počas dňa je slabšia tarifa za elektrinu, a tak treba šetriť všade, kde sa dá.

„Verejné osvetlenie je ovládané časovým spínačom, respektíve čidlom, a je rozdelené na okruhy. Pokiaľ niekto ohlási poruchu na ulici, elektrikár musí pustiť okruh osvetlenia cez deň,“ snaží sa logicky vysvetliť záhadu spusteného osvetlenia počas dňa komentujúci.

Na obhajobu mesta sa objavili aj pozitívne komentáre. K podobnej situácii došlo nedávno aj v časti Pod kaštieľom. Po tom, čo miestni poslali podnet primátorovi, problém sa hneď vyriešil.


Ako informuje mesto prostredníctvom svojej oficiálnej stránky, poruchy osvetlenia môžu obyvatelia nahlasovať počas celého dňa na linke mestskej polície. Môžu tak kontaktovať bezplatnú linku 159 alebo spoplatnené telefónne čísla +421 908 788159, +421 4421145 alebo +421 4449 159.

Pri nahlasovaní poruchy je potrebné uviesť ulicu, na ktorej sa stĺp verejného osvetlenia nachádza, jeho číslo uvedené na štítku a typ poruchy, ktorú vykazuje.

K pretrvávajúcej problematike sme oslovili aj mesto. „Na oprave porúch verejného osvetlenia pracuje mesto operatívne. V pláne je aj rozsiahla rekonštrukcia verejného osvetlenia, začať by sme mali v mestskej časti Prejta. V tomto čase postupne vymieňame svetelné body v niektorých lokalitách,“ uvádza Mária Škvarová, odborná referentka pre styk s verejnosťou.

„Zároveň verejné osvetlenie rekonštruujeme vždy súbežne s investičnými akciami v meste - počas rekonštrukcie parkovísk, vnútroblokov, ihrísk a podobne,“ dodáva.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj