Do Trenčína zavíta Kaukliarsky festival. Otvorí letnú sezónu na Trenčianskom hrade


Foto: Do Trenčína zavíta Kaukliarsky festival. Otvorí letnú sezónu na Trenčianskom hrade Foto: Facebook/Trenčiansky hrad

Nahliadnite do života klaunov prostredníctvom Kaukliarskeho festivalu, ktorý sa uskutoční v sobotu 22. júna od 10:00 do 17:30 hod. na Trenčianskom hrade. Zároveň spolu s ním oficiálne spustíte letnú sezónu na hrade.

Úsmev na tvári vám vyčaria vystúpenia tých najlepších šašov, klaunov, žonglérov a zabávačov z okolia. Rozmiestnení budú v rámci celého areálu hradu. Kaukliarske remeslo si budú môcť na vlastnej koži skúsiť aj samotní návštevníci vďaka pripraveným workshopom a interaktívnym predstaveniam, približuje priebeh podujatia Trenčianske múzeum.

Nezabudlo sa ani na detské publikum, ktoré po zakúpení vstupenky dostane penový červený klaunský nos, ktorý do Trenčína prinesie pravú kaukliarsku atmosféru. Chýbať nebudú ani sprievodné akcie pre návštevníkov rôzneho veku, ako rozprávkové divadlá, detské atrakcie, vystúpenia sokoliarov, ukážky remesiel, bublinová a bruchovravecká show či maľovanie na tvár.


Zdroj: Facebook/Trenčiansky hrad

Nezabudnuteľnú bruchovraveckú show predvedie Sranda banda. Mr. Bubble v rámci svojej bublinovej show poskytne záujemcom aj workshop, ako niečo také vykúzliť. Tešiť sa môžete aj na šašov Mira Kasprzyka, Vlada Kulíška, Adriána Ohrádku alias klauna Adyna, šaška a choduliara Ďurka či Duo Art of Spirit, ktoré predstaví originálne žonglérske, tanečné a fakírske predstavenia. V rámci divadelných predstavení svoj talent ukážu Divadlo pod balkónom, ktoré si na pomoc prinesie verklikára a kúzelníka, a bábkové divadlo Dvor zázrakov.

Vstupenky si môžete zakúpiť osobne v pokladni hradu alebo online.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: