Len 24-ročný Daniel zavraždil svoju priateľku v Novom Meste nad Váhom. Teraz spoznal svoj trest


Brutálna vražda mladej Šarloty. V posteli ju zabil vlastný priateľ

Foto: Len 24-ročný Daniel zavraždil svoju priateľku v Novom Meste nad Váhom. Teraz spoznal svoj trest Foto: Facebook, canva.com

Ubehlo sedem mesiacov od brutálnej vraždy mladej 21-ročnej Šarloty, ktorú mal chladnokrvne usmrtiť jej vtedajší priateľ, 24-ročný Daniel K. V pondelok si na súde v Považskej Bystrici vypočul rozsudok. 

Tragédia sa stala ešte koncom minulého roka, v noci z 9. na 10. novembra v jednom z bytov v Novom Meste nad Váhom, kde partneri spolu bývali. Podľa prokurátorky obžalovaný Daniel svoju priateľku brutálne napadol pod vplyvom alkoholu a drog, píše portál noviny.sk.

„Opakovane veľmi silnými údermi, päsťami a dlaňami ju mal udierať do hlavy a do oblasti tváre. Nakoniec ju mal aj dusiť, v dôsledku čoho zapríčinil zranenia, ktoré spôsobili smrť nebohej, “ uviedla prokurátorka Petronela Prokešová.

Vrah tvrdí, že si nič nepamätá

Podľa advokáta Jána Kanabu obvineného si Daniel z noci nič nepamätá. „Ráno sa zobudil a myslel si, že fungujú s poškodenou, tak ako fungovali predtým. Návykové látky a alkohol, vzájomná agresia, a žiaľbohu, skončilo to až takto,“ uviedol advokát. Podľa miestnych obyvateľov sa pár často hádal. Susedka viackrát počula v byte krik a zvuky zápasu. Akonáhle vybehla za nimi, krik ustal.


Považskobystrické pojednávanie k vražde bolo podľa portálu plné emócií. Užialená Šarlotina mama nedokázala počúvať ani obžalobu, ani rozsudok, a tak viackrát vybehla von zo súdnej siene. Obžalovanému venovala úprimné slová, ktoré jej, žiaľ, svoju dcéru už nevrátia. „Nikdy ti to neodpustím, nikdy. Prajem ti len to, čo si ty urobil Šarlote,“ nešetrila slovami matka nebohej.

Podľa sudkyne Lucie Kovačinovej obžalovaný urobil na hlavnom pojednávaní vyhlásenie o svojej vine a pozostalým sa ospravedlnil. „Bolo vidno, že daný skutok ľutuje,“ usúdila sudkyňa.

Keďže Daniel sa k vražde priznal, sudkyňa vyriekla aj verdikt. „Mala som za to, že trest na spodnej hranici trestnej sadzby v trvaní 15 rokov nepodmienečne, zabezpečí účel trestu. Vzhľadom na závery znaleckého posudku, mu bolo tiež uložené ochranné protitoxikomanické liečenie ústavnou formou,“ dodala sudkyňa. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný. Prokurátor aj obhajca obžalovaného sa môžu voči verdiktu odvolať.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj