FOTO: Pešia zóna v Púchove sa premenila na predvádzacie mólo. Stredoškoláci predstavili Imidž mladej generácie 2024


Talentovaní študenti z Považia odprezentovali svoje umelecké nadanie

FOTO: Pešia zóna v Púchove sa premenila na predvádzacie mólo. Stredoškoláci predstavili Imidž mladej generácie 2024
Galéria: 18 fotiek
Foto: tsk.sk

Štvorica stredných škôl v Trenčianskom kraji pripravila pre deviatakov na základných školách ucelený program plný zážitkov. V ňom predviedli, čo všetko sa v rámci štúdia odborných predmetov žiaci dokážu naučiť.

Pešia zóna v Púchove sa na niekoľko hodín premenila na predvádzacie mólo, po ktorom kráčali modelky Spojenej školy Púchov vo vlastnoručne ušitých modeloch.


Galéria: 18 fotiek

Na organizovaní výnimočného podujatia sa podieľali viaceré školy s rôznym zameraním. Výzdobu priestorov, špeciálneho modelu kvetinových šiat aj ukážky kynologického výcviku mala na starosti Stredná odborná škola (SOŠ) Pruské, o vizáž modeliek sa postarala SOŠ obchodu a služieb v Púchove a podujatím sprevádzali šikovné žiačky Gymnázia Púchov, ktoré prehliadku moderovali.

„Ide o pilotný projekt vzájomnej pomoci a zároveň skvelá príležitosť na to, aby sme sa ako školy tohto regiónu odprezentovali. Uvidíme, čo prinesie ďalšie obdobie, no sme naklonení spolupráci, mohla by byť z toho pekná tradícia. Treba ukázať naše skúsenosti a odbornosť žiakov, ukázať, že tradičné remeslá ako sú kuchári, cukrári, krajčíri aj záhradníci sú potrební aj v dnešnom modernom svete,“ uviedla majsterka odborného výcviku zo SOŠ obchodu a služieb Púchov, Daniela Klváňová.

Prítomní žiaci mohli zároveň súťažiť o poukážky na strih vlasov či kozmetické ošetrenie, kyticu aj balík cukroviniek.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj