Polícia kontrolovala kamióny. Za týždeň v Trenčianskom kraji zistila 133 priestupkov


Polícia robí opakovane kontroly zamerané na vodičov kamiónov

Foto: Polícia kontrolovala kamióny. Za týždeň v Trenčianskom kraji zistila 133 priestupkov
Galéria: 4 fotky
Foto: Polícia TN

Polícia z Trenčianskeho kraja si opäť posvietila na vodičov kamiónov. „Policajti Oddelenia cestného dozoru a špeciálnych kontrol KDI KR PZ Trenčín v spolupráci s Inšpektorátom práce vo zvýšenej miere vykonávali kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky vodičmi nákladných motorových vozidiel a jazdných súprav s celkovou hmotnosťou prevyšujúcou 7500 kg.,“ informuje polícia na svojom profile.

Tentokrát sa policajti zamerali hlavne na kontrolu sociálnej legislatívy a prioritne na dodržiavanie organizácie pracovného času v doprave, čo býva často problém. Počas minulotýždňovej akcie však okrem legislatívnych priestupkov polícia na našich cestách zisťovala aj požitie alkoholu, či nerešpektovanie značenia.

Galéria: 4 fotky

„Ostatné útvary Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne vykonávali kontrolu zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok, nerešpektovanie dopravného značenia a spôsobu jazdy vodičmi motorových vozidiel aj nemotorových vozidiel.“ A zistených bolo bohužiaľ opäť veľký počet priestupkov.   

Počas tejto akcie bolo zistených 133 priestupkov, z ktorých v blokovom konaní bolo vyriešených 127. Boli zistení 2 cyklisti pod vplyvom alkoholu, 4 priestupky boli vybavené napomenutím a 3 priestupky boli oznámené na dopravný inšpektorát.“ Celkovo polícia vykonala v našom kraji až 650 dychových skúšok.





Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj