FOTO: Najnovší úsek Vážskej magistrály prišli otvoriť stovky cyklistov


Otvoril sa piaty úsek Vážskej cyklomagistrály

FOTO: Najnovší úsek Vážskej magistrály prišli otvoriť stovky cyklistov
Galéria: 37 fotiek
Foto: tsk.sk

Vážska cyklomagistrála ponúkla cyklistom ďalší zo svojich vybudovaných úsekov, tentokrát v dĺžke 12,2 kilometra. Tento úsek vedie z mesta Púchov cez Belušu do Ladiec, nechýba ani prepojenie na Lednické Rovne, napokon sa plynule napojí na už vybudovaný úsek Púchov – Nosická priehrada.

Pre mňa osobne je tento úsek najkrajší. Nielen preto, že je tam jediný cyklomost na celých 100 km Vážskej cyklomagistrály, ale najmä preto, že je členitý a zaujímavý,“ povedal na jej otvorení trenčiansky župan Jaroslav Baška.


Aj s týmto úsekom už máme reálne vystavaných, odovzdaných a skolaudovaných viac ako 61 z celkovo 100 km. Pevne verím, že tento rok začneme budovať ďalšie dva úseky v dĺžke viac ako 28 km, a to úsek Trenčín – Dubnica nad Váhom, priemyselný park a Nemšová – Dubnica nad Váhom – Ladce,“ dodal J. Baška na webe župy.


Tento úsek stál 10,2 miliónov eur s DPH, zhotoviteľ všetky práce zvládol za 305 dní. Novovybudovaný cyklomost je nosným objektom tohto úseku. Cyklotrasa tiež ponúka dve odpočívadlá na oddych, v Beluši pri novovybudovanej lávke ponad rieku Váh a pod diaľničným mostom.

Súčasťou cyklotrasy je aj zabudovaný automatický sčítač cyklistov a chodcov, ktorý ich už v máji tohto roka zaznamenal 17-tisíc. Dôvodom, prečo župa túto cyklotrasu vybudovala, bola snaha vytvoriť alternatívnu možnosť na dochádzanie za prácou.

Ja som naozaj rád, že takéto úseky vznikajú a Trenčianska župa ide príkladom. Chodím po celom Slovensku, ale toto nie je nikde. Mňa teší, že na takýchto cestách môžu začínať mladí cyklisti, pretože dôležitá je najmä ich bezpečnosť,“ uviedol prezident Slovenského zväzu cyklistiky Peter Privara.

V pelotóne sa stretli zástupcovia samospráv, župy, cykloklubov, paralympionici, žiaci a riaditelia župných stredných škôl, ale aj široká cyklistická verejnosť.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj