Skvelá správa, v Prievidzi vzniknú kilometre nových cyklotrás


Foto: Skvelá správa, v Prievidzi vzniknú kilometre nových cyklotrás
Galéria: 1 fotka
Foto: Mesto Prievidza

Mesto Prievidza prišlo s dobrými správami pre všetkých cyklistov. V rámci územia vznikne hneď niekoľko cyklotrás, ktoré napomôžu prepojiť rôzne časti okresu, odbremeniť mesto od automobilovej dopravy a podporiť cyklistiku v rámci kraja. informovalo o tom mesto prostredníctvom svojho webu.

Mesto uzavrelo projektovú dokumentáciu s celkovou hodnotou 35 488 eur a to vrátane autorského dohľadu, s Martinom Svetlánským. „Robíme to za účelom podporiť cyklistickú a inú nemotorovú dopravu, zlepšiť prepojenosť k miestam občianskej infraštruktúry a uzlom hospodárskeho významu, zlepšiť dostupnosť centier osídlenia s priemyselnými zónami, zvýšiť podiel cyklistickej prepravy na celkovom počte prepravených osôb a zároveň zviditeľnenia pohybu cyklistov a tým zvýšenia ich bezpečnosti,“ hovorí vedúca odboru stavebného poriadku, výstavby a životného prostredia, Nikmonová.

Galéria: 1 fotka

Podľa dohody by mala byť projektová dokumentácia vyhotovená do štyroch mesiacov od podpísania zmluvy, čo by znamenalo, že s realizáciou by mohla samospráva začať ešte v tomto roku. „Snažíme sa neustále zlepšovať podmienky pre cyklistov a rozvíjať nemotorovú dopravu v našom meste a zároveň podporiť zdravý životný štýl našich obyvateľov. Verím, že vďaka spracovaniu projektovej dokumentácie sa nám podarí v najbližšom období predmetné trasy aj úspešne zrealizovať,“ vyjadrila sa primátorka Katarína Macháčková.


Podľa zmluvy požaduje mesto zhotoviť až tri úseky. 

vetva Košovská cesta – Dlhá ulica – vetva Futbalový štadión – Kultúrny dom Necpaly

vetva Ulica stavbárov – ZŠ Ulica energetikov – vetva Nábrežná ulica – Rad. L. N. Tolstého (iba úsek od existujúcej cyklotrasy na Nábrežnej ulici po ZŠ s MŠ na Ul. P. Dobšinského)

vetva Námestie slobody – Čierne mesto – vetva Gorazdovo nábrežie – Sadová ulica – rekonštrukcia existujúcej vetvy od Ul. J. Murgaša po Gorazdovo nábrežie.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: