FOTO: Novomestská priemyslovka sa môže pochváliť najmodernejšou technikou za 1,5 milióna eur


FOTO: Novomestská priemyslovka sa môže pochváliť najmodernejšou technikou za 1,5 milióna eur
Galéria: 14 fotiek
Foto: tsk.sk

Stredná priemyselná škola v Novom Meste na Váhom sa po novom môže pochváliť zrekonštruovanými dielňami s najmodernejším vybavením, aké používajú aj miestne strojárske firmy. Škola vzdeláva 340 žiakov, z nich je viac ako 90 zapojených v systéme duálneho vzdelávania.

Tento projekt stál Trenčiansku župu, spolu s eurofondami, viac ako 1,5 mil. eur. Z toho menšia časť, 600 tis. eur, išla na stavebné úpravy. Takmer 1 mil. eur stál nákup nových strojov. Sú tu 2 programovacie CNC centrá, 1 CNC sústruh a do tohto projektu sa zmestili aj repasy 15 sústruhov a 6 fréz. Žiaci majú k dispozícii aj moderne vybavené meracie 3D centrum a ďalšiu techniku,“ vysvetlil trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Dielne využívajú v rámci odborného výcviku a praxe najmä žiaci strojárskych odborov. Moderné vybavenie je predovšetkým lákadlom pre budúcich žiakov.

Všetky stroje fungujú na 100% s pridaným elektronickým odmeriavaním. To nám zabezpečí, že naši žiaci budú omnoho lepšie pripravení pre prax vo firmách po skončení školy,“ uviedol riaditeľ školy Milan Lipták na webe župy.

S modernizáciou školy chce župa pokračovať aj v budúcnosti. Pripravených je viacero projektov, či už na vybudovanie multifunkčného ihriska s atletickým oválom, debarierizáciu alebo rekonštrukciu školského internátu. To však bude závisieť od možností župného rozpočtu.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: