FOTO: Búrka narobila škody aj v Trenčianskom kraji, v obci Chvojnica bol vyhlásený poplach


FOTO: Búrka narobila škody aj v Trenčianskom kraji, v obci Chvojnica bol vyhlásený poplach
Galéria: 3 fotky
Foto: Hasiči Nitrianske Pravno

Dnes ráno zhruba o pol šiestej bol v obci Chvojnica vyhlásený poplach. Hasiči z Nitrianskeho Pravna boli vyslaní na zásah ku spadnutému stromu, ktorý úplne blokoval cestu a zároveň poškodil vedenie miestneho rozhlasu. Následky búrky odstraňovali niekoľko desiatok minút.

O udalosti informovali hasiči prostredníctvom svojho profilu na sociálnej sieti. „Dňa 27.6.2024 o 05:26 bol našej jednotke prostredníctvom starostu obce Chvojnica vyhlásený poplach - spadnutý strom v obci Chvojnica a cesta v obci neprejazdná. O 05:30 na miesto udalosti vyrazil VA FORD RANGER s osádkou 1+2 osoby,“ opisuje zásah vedenie.


Galéria: 3 fotky

Dnešné ranné búrky spôsobili škody na majetkoch viacerých obcí, v tomto prípade bude finančne náročná najmä oprava zničeného vedenia rozhlasu. Po príjazde hasičov na miesto bolo zistené, že nahlásený úsek cesty je úplne prekrytý spadnutým stromom, ktorý museli hasiči v rýchlom čase odstraňovať.Cesta III /1798 bola úplne neprejazdná, blokovaná spadnutým stromom, pričom došlo počas pádu aj k poškodeniu vedenia miestneho rozhlasu,“ dodávajú hasiči z Nitrianskeho Pravna.

Miesto hasiči vyčistili, prekážky odstránili, aby bola cesta pre obyvateľov opäť prechodná, najmä v čase pred odchodom do práce. „Jednotka na odstránenie spadnutého stromu nasadila motorovú pílu. Po ukončení zásahu jednotka udalosť zdokumentovala, zbalila vecné prostriedky a vrátila sa na základňu.“


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: