Prekvapivý zvrat: dvojicu z obce Gápel nezabil vo vírivke alkohol, ale elektrický prúd


Foto: Prekvapivý zvrat: dvojicu z obce Gápel nezabil vo vírivke alkohol, ale elektrický prúd
Galéria: 4 fotky
Foto: Polícia TN

Minulý týždeň sa stala tragédia v obci Gápel, neďaleko Prievidze, kde našli ráno zamestnanci penziónu dve nevládne telá vo vonkajšej vírivke. Domáci obyvatelia videli pár večer pred nešťastím vo veselej nálade prichádzať taxíkom po desiatej hodine večer k penziónu. Potom sa zrejme rozhodli, Ivan s priateľkou, schladiť vo vírivke, čo sa im nakoniec stalo osudným.

Čo sa však stalo potom bolo predmetom vyšetrovania. „Prišli sem o desiatej večer taxíkom, mali vypité, potom sa asi v noci išli kúpať alebo čo. Bol som vonku, prišiel zamestnanec krčmy a išiel sa tam pozrieť. Potom sem za mnou vybehol a povedal, že tam vidí dve telá. Ja som zavolal policajtov,” doplnil pre TVJOJ sused, ktorí našiel so zamestnancom už len telá bez známok života.

Galéria: 4 fotky

V prípade však nastal zvrat po vykonaní súdnej pitvy, ktorý potvrdil jednu z verzií, že dvojicu zabil vo vírivke elektrický prúd. “Došlo k prierazu fázového napätia na neživé časti, na tú vodu a tým pádom tam vzniklo nebezpečné dotykové napätie a došlo k tejto tragickej udalosti,” priblížil pre TVJOJ okolnosti tragédie revízny technik z Bozpo Prievidza Jaromír Jakubík.

Otázne zostáva, či sa dalo tragédií nejakým spôsobom predísť, čo bude skúmať ďalšie vyšetrovanie. Odborník varuje, že technický stav víriviek treba pravidelne kontrolovať. „Robiť by tak mala špeciálne školená osoba, treba to pravidelne kontrolovať,” pripomenul Jakubík. Polícia začala trestné stíhanie z prečinu usmrtenie.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: