FOTO: V bojnickej nemocnici budú mať novú kuchyňu, župa do nej investuje 6 miliónov eur


FOTO: V bojnickej nemocnici budú mať novú kuchyňu, župa do nej investuje 6 miliónov eur
Galéria: 9 fotiek
Foto: tsk.sk

V Nemocnici s poliklinikou v Bojniciach sa naplno rozbehli práce na rekonštrukcii kuchynského a jedálenského traktu. Trenčianska župa do obnovy kuchyne zainvestuje z vlastného rozpočtu takmer 6 miliónov eur. Stavebné práce zrealizuje spoločnosť Si. To. Ro., s. r. o. a mali by trvať 12 mesiacov.

Renováciu kuchynsko-jedálenského bloku už majú za sebou dve župné nemocnice v Myjave a Považskej Bystrici, posledná je teraz v Bojniciach… Investícia je v hodnote takmer 3,3 milióna eur, kraj ju bude hradiť zo svojho rozpočtu. Náklady na vybavenie sa odhadujú na 2,5 – 3 mil. eur,“ vysvetlil župan Jaroslav Baška.

Kuchyňa od postavenia nemocnice v roku 1961 zásadnou rekonštrukciou neprešla. Nevyhnutná je na to, aby nemocnica spĺňala nové hygienické štandardy.


Technológia, ktorá zabezpečovala odvetrávanie, už nevyhovovala. V zimnom období sa hromadili pary a steny boli neustále vlhké, tvorila sa na nich pleseň. Strava bude pacientom rozvážaná v uzavretých tabletoch. Zefektívni to aj prácu ošetrovateľského personálu, nakoľko ju nebudú musieť rozdeľovať na oddeleniach,“  vysvetlil riaditeľ nemocnice Peter Glatz.

Jedlo sa k pacientom dostane vo vyhrievaných vozíkoch, čím sa zabezpečí jeho doručenie v teplom stave aj počas zimných mesiacov. Na obdobie trvania rekonštrukcie bude strava pre pacientov a personál zabezpečená. Jedlo sa pripraví v priestoroch bývalej základnej školy na ulici P. J. Šafárika v Prievidzi.

Po rekonštrukcii sa zvýši aj kapacita kuchyne. Najviac sa bude variť obedov, po novom to bude až 850 jedál,“ uviedol župan. Župa na svojom webe doplnila, že rekonštrukcia rieši aj zateplenie objektu či vybudovanie novej rampy pre imobilných ľudí.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: