S búrkami v Trenčianskom kraji počítajte aj dnes. Očakávať by sme ich mali popoludní


Foto: S búrkami v Trenčianskom kraji počítajte aj dnes. Očakávať by sme ich mali popoludní Foto: canva.com

Búrkové počasie ešte neodišlo. Nad naším územím stále pretrváva a je len otázkou času, kedy udrie opäť. Podľa najnovších informácií Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) by malo nepriaznivé počasie do Trenčianskeho kraja doraziť krátko poobede a trvať by malo do dnešnej polnoci.

Meteorológovia v tejto súvislosti vydali výstrahu prvého stupňa pred búrkami pre celé územie Slovenska. Búrky by mali sprevádzať dážď, vietor s rýchlosťou 65 až 85 kilometrov za hodinu a rovnako aj krúpy, ktoré môžu poškodiť vegetáciu. Súvislá vrstva krúp na komunikácii môže prechodne obmedziť cestnú premávku.

Zdroj: SHMÚ

Počasie vie poriadne skomplikovať situáciu na cestách, preto buďte opatrní a sledujte predpoveď počasia vo vašom okrese. „Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. Pri búrkach môžu byť obmedzené ľudské aktivity a ohrozené zdravie,“ dodávajú meteorológovia zo SHMÚ na svojom webe.

Počas soboty aj nedele by sa však malo vyčasiť. Meteorológovia predpovedajú príjemný slnečný víkend bez búrok.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: