Na mol opitý muž zrazil v Bánovciach nad Bebravou chodkyňu


Foto: Na mol opitý muž zrazil v Bánovciach nad Bebravou chodkyňu
Galéria: 4 fotky
Foto: Polícia TN

Muž z Trnavy spôsobil v Bánovciach nad Bebravou poriadny rozruch. Polícia SR - Trenčiansky kraj informovala o incidente na svojom profile na sociálnej sieti, že 58-ročný muž nacúval rovno do okoloidúcej chodkyne, pričom ju zadnou časťou auta pritlačil k múru.

„Vyšetrovateľ PZ z Bánoviec nad Bebravou vzniesol obvinenie 58 – ročnému mužovi z Trnavy pre spáchanie prečinu Ohrozenie pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom Ublíženie na zdraví,“ píše polícia. Ako sa neskôr ukázalo vodič mal riadne pod čapicou, pretože po vykonaní dychovej skúšky nafúkal až 2,63 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška mala ešte vyššiu hodnotu a to 2,85 promile alkoholu.


Galéria: 4 fotky

Polícia zistila, že muž sa pohyboval pod vplyvom alkoholu v rámci mesta vo večerných hodinách. „Na základe vykonaného vyšetrovania bolo dostatočne preukázané, že obvinený krátko po 19:00 hod. jazdil na osobnom motorovom vozidle v Bánovciach nad Bebravou po ulici K Zornici na ulicu Vystrkov.“  Muž odbočoval smerom ku radovej zástavbe garáži a prednou časťou vozidla narazil do prvej z nich.

Potom však  začal cúvať, pričom zadnou časťou auta narazil do chodkyne, ktorú pritlačil o stenu prístavby rodinného domu. „59-ročná žena utrpela viacero zlomenín a pomliaždením tela s predpokladanou dobou liečby presahujúcou 3 mesiace,“ informuje polícia.

Vodič bol na mieste obmedzený na osobnej slobode a následne umiestnený do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ PZ podal na obvineného podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby. Teraz obvinenému, v prípade dokázania viny, hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: