Okrem dychovej skúšky aj testy na drogy. Polícia Trenčianskeho kraja odhalila vodičov pod vplyvom metamfetamínu


Foto: Okrem dychovej skúšky aj testy na drogy. Polícia Trenčianskeho kraja odhalila vodičov pod vplyvom metamfetamínu Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Policajti v Trenčianskom kraji pri kontrolách šoférov po novom využívajú aj jednorazové testy na drogy. Vďaka tomu sa im podarilo odhaliť viacerých vodičov pod vplyvom omamných látok.

„Hliadka z OR PZ Nováky využila tieto jednorazové testy pri kontrole 34-ročnej vodičky, ktorá viedla vozidlo značky Opel Meriva po Novákoch bez vodičského oprávnenia a pod vplyvom amfetamínu, metamfetamínu a THC,“ informovala polícia.


Testy využili aj policajti z OR PZ Bánovce nad Bebravou, ktorí pri hliadkovej činnosti spozorovali auto značky Škoda Fabia, ktoré jazdilo zo strany na stranu. Vozidlo preto zastavili predpísaným spôsobom. „Dychová skúška vyšla negatívne, avšak tá na drogy už nie. 43-ročný vodič jazdil pod vplyvom metamfetamínu a amfetamínu.“

Jednorazové testy potvrdilo aj lekárske vyšetrenie

Testy, ktoré momentálne policajti skúšajú, sú orientačné. Oboch vodičov preto vyzvali, aby sa podrobili lekárskemu vyšetreniu na prítomnosť omamných a psychotropných látok v tele. Lekárske vyšetrenie tieto látky u oboch vodičov aj potvrdilo.

„Tieto testy budeme využívať aj naďalej, aby sme predchádzali možným drogovým incidentom a zvyšovali vašu bezpečnosť,“ dodali policajti.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: