Počas leta očakávajte viaceré výluky vlakov na tratiach. Týkajú sa aj úsekov v Trenčianskom kraji


Foto: Počas leta očakávajte viaceré výluky vlakov na tratiach. Týkajú sa aj úsekov v Trenčianskom kraji
Galéria: 3 fotky
Foto: ZSSK

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) informovala o plánovanej výluke na viacerých miestach po Slovensku. Týka sa to aj trati Handlová - Prievidza. Podľa vyjadrení ZSSK bude na uvedenej trati prebiehať úprava infraštruktúry pre spoľahlivejšiu a bezpečnejšiu železničnú dopravu. V dôsledku výlukových prác bude v tomto úseku zavedená náhradná autobusová doprava (NAD). 

Výluka je naplánovaná v termíne od 9. júla do 7. augusta 2024. Autobusy náhradnej dopravy budú stáť v Handlovej na železničnej stanici, v Ráztočne a Jalovci na autobusovej zástavke a v Chrenovci a Prievidzi pred staničnou budovou. Informovala o tom handlovská samospráva.


Galéria: 3 fotky

Predpokladané meškanie vlakov dotknutých výlukou môže byť podľa národného dopravcu približne 15 minút, v prípade väčšieho meškania nie je zaručené čakanie prípojných vlakov. 

Krátkodobé obmedzenia sa týkajú aj ďalších úsekov:

  • Púchov – Považská Bystrica: 2. júla od 8:10 do 08:50 hod. bude na železničnej zastávke Nosice možné vystupovať a nastupovať do/z vlakov v smere do Považskej Bystrice na opačnej strane - vľavo v smere jazdy vlaku
  • Považská Bystrica – Púchov: 4. júla od od 14:10 do 14:50 hod. bude na železničnej zastávke Nosice možné vystupovať a nastupovať do/z vlakov v smere do Púchova na opačnej strane, teda vľavo v smere jazdy vlaku

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: