Muž v Chynoranoch dlhodobo trápil a zatváral do kufra auta šteniatka, kde sa živili vlastnými výkalmi


Foto: Muž v Chynoranoch dlhodobo trápil a zatváral do kufra auta šteniatka, kde sa živili vlastnými výkalmi
Galéria: 3 fotky
Foto: Polícia SR

Muža z Chynoran obvinila polícia Slovenskej Republiky kvôli podozreniu z týrania zvierat. 64 - ročný muž z okresu Partizánske choval v nevhodných podmienkach 6 feniek plemena Anglický kokeršpaniel v klietke a ďalších 5 šteniat držal v klietke v kufri auta. Polícia o incidente, ktorý mal trvať už od apríla tohto roku informovala prostredníctvom svojho profilu na sociálnej sieti. 

Psíky boli podľa polície dlhodobo chované v nevhodných podmienkach. „Pričom v dôsledku stiesnených podmienok boli značne zanedbané, špinavé od vlastných výkalov, dehydrované, podvyživené, začervené, mali poruchy správania, jedli svoje vlastné výkaly, pili moč, neboli socializované a mali poruchy správania,“ opisuje situáciu polícia.


Galéria: 3 fotky

Vyhladované psy sa mali živiť vlastnými výkalmi, čo môže viesť ku zdravotným komplikáciám. Po odobratí budú ošetrené a umiestnené do príslušných organizácií, ktoré spolupracujú v takýchto prípadoch s políciou. „Páchateľ týmto konal v rozpore s ustanoveniami zákona o veterinárnej starostlivosti a svojim konaním spôsobil psom utrpenie a neprimeranú bolesť v miere, kedy jeho konanie mohlo byť kvalifikované ako trestný čin.“

Muž si kvôli nevhodnému zaobchádzaniu so živými tvormi pekne zavaril, v prípade dokázania viny z týrania zvierat hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až päť rokov. 


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: