V Trenčíne skončila aj pohotovosť pre dospelých. Kde vás teraz ošetria?


Foto: V Trenčíne skončila aj pohotovosť pre dospelých. Kde vás teraz ošetria?
Galéria: 2 fotky
Foto: FNTN

K 1. 7. 2024 bola zrušená v Trenčíne pohotovostná služba pre dospelých. Informuje o tom stránska e-vuc.sk.  Podľa nemocnice ide o dočasné prerušenie a pacienti s akútnymi ťažkosťami budú vyšetrení vo Fakultnej nemocnici Trenčín. Tá na vzniknutú situáciu reagovala uverejnením oznamu pre pacientov.

Usmernenie, kam majú prísť pacienti počas absentujúcej pohotovosti v Trenčíne, spísalo vedenie nemocnice ako manuál a uverejnilo ho na svojom profile na sociálnej sieti. „Od 3.7.2024 bude usmernenie pacientov vykonávané v priestoroch vrátnice vľavo, čo je bývalé odberové miesto AG/PCR testov, pri hlavnom vstupe do nemocnice z Legionárskej ulice,  v pracovných dňoch od 15:30 do 22:00 hod., cez víkend a vo sviatok od 7:00 hod. do 22:00 hod,“ informuje nemocnica.


Galéria: 2 fotky

Počas hodín pohotovosti bude zavedený systém, ktorí pacientov presmeruje na vyšetrenie do ambulancií v rámci nemocnice. Prvý kontakt s pacientmi bude vykonávať zdravotnícky pracovník, ktorý pacientov podľa prvotných príznakov nasmeruje na príslušnú ambulanciu.“ Podľa nemocnice je situácia dočasná a hľadajú riešenie. „Uvedené usmernenie pacientov je iba dočasným riešením, prosíme Vás o trpezlivosť, no zároveň by sme chceli zdôrazniť, že naše príjmové ambulancie nenahrádzajú ambulanciu pohotovostnej služby,“ upozorňuje FNTN.

Na vyšetrenie si však pacienti budú musieť počkať a môže sa stať, že aj poriadne dlho. „Naše príjmové ambulancie fungujú pre akútnych pacientov- RZP a RLP. Preto Vás prosíme o zváženie dôvodu návštevy našich ambulancií, vyšetríme Vás, avšak v zmysle posúdenia urgentnosti prichádzajúcich stavov budete musieť čakať.“

Nemocnica zároveň žiada pacientov, aby si premysleli, či nebude časovo efektívnejšie navštíviť okolité pohotovosti pre dospelých v rámci kraja. „Taktiež, v prípade, že Vám to vzdialenosť dovolí, necháme na Vašom zvážení návštevu okolitých bodov APS pre dospelých - Dubnica nad Váhom, Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou resp. Myjava.“

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: