Zomrel známy hudobník Ľuboš Dzúrik: Dlhoročne podporoval trenčiansku hudobnú scénu


Foto: Zomrel známy hudobník Ľuboš Dzúrik: Dlhoročne podporoval trenčiansku hudobnú scénu Foto: Facebook/Ľubomír Bobák

Dnes 3. júla náš svet opustil známy hudobník z undergroundovej trenčianskej kapely Chór vážskych muzikantov (CHVM) Ľuboš Dzúrik. V noci prehral svoj dlhodobí boj so závažným ochorením. Táto správa zasiahla jeho najbližších, ktorí vzdávajú česť jeho pamiatke.

Pomaly sa stráca pred očami ten náš svet. Náš Tata, Ľubko Dzúrik dnes “odišiel” do Neba. K Pánovi.  Modlím sa a je mi hrozne smutno. Ľubko, nech Ti náš Pán dá večnú slávu. Vôbec si neviem predstaviť, že už nie si. Mám Ťa rád,“ opísal svoj smútok primátor Trenčína Richard Rybníček v príspevku na sociálnej sieti.

Ľuboš Dzúrik dlhoročne podporoval trenčiansku hudobnú scénu, za čo získal aj významné ocenenie v rámci cien Radio_Head Awards. Mnohí poznajú aj jeho spisovateľskú činnosť, podarilo sa mu vydať celkom tri knihy, poslednú pod názvom Jednohubky.

Takú radosť zo života napriek vážnej diagnóze ako si mal ty, dokázal mať málokto zdravý. Už spolu neurobíme ďalšiu pesničku. Zostane len tá jedna Peklo. No verím, že ty si už v undergroundovom nebi, kde ťa zas ruky, nohy poslúchajú a hráš s Julkom guličkové sólo. Odpočívaj v punkovom pokoji, Ľuboš,“ smúti jeho kamarátka Zuzana.

Ako bývalý folklorista zo súbormi Trenčan a Techník absolvoval stovky vystúpení. Od roku 2010 Ľuboša začala trápiť skleróza multiplex, ktorá mu postupne brala aktivity, ktoré miloval. Najprv lyžovanie, bedminton a aj bicykel. V roku 2018 sa preto musel vzdať aj hry na basgitare a vystúpení s kapelou.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: