FOTO: Dubničania sa dočkali sprístupnenia prvej etapy skateparku. Ako to vyzerá s druhou?


FOTO: Dubničania sa dočkali sprístupnenia prvej etapy skateparku. Ako to vyzerá s druhou?
Galéria: 7 fotiek
Foto: dubnica.eu

Prvú júlovú stredu mesto sprístupnilo prvú etapu dubnického skateparku. Dominuje tam najvýraznejší prvok tzv. bowl s parametrami, ktoré by ste v širokom okolí hľadali márne. Po dokončení ďalších etáp bude športovisko pripravené hostiť aj súťažné podujatia.

Symbolické sprístupnenie skateparku sprevádzala exhibičná skateboard show aj nadšené pohľady mladých kolobežkárov. In-line komunita a milovníci adrenalínu sa zišli na mieste, ktoré donedávna zívalo prázdnotou.

Dopyt po tomto type športoviska sme zo strany detí zo základných škôl evidovali už dlhšiu dobu. Ten vyplynul z dotazníka, ktorý vypĺňali,“ upresnil primátor mesta Peter Wolf. Mesto preto začalo vyberať lokalitu pre nový skatepark.

Ako dodal primátor na webe mesta, brali do úvahy viacero faktorov. Nechceli, aby skatepark bezprostredne susedil s obytnou zónou, ďalším z cieľov samosprávy bolo sústrediť in-line komunitu na jedno miesto. Výstavba prvej etapy skateparku bola financovaná z mestského rozpočtu vo výške 160-tisíc eur. S ďalšou etapou plánuje mesto začať ešte tento rok.