Dubnica má nový skatepark. Športovci ho však ničia, ako dlho vydrží?


Foto: Dubnica má nový skatepark. Športovci ho však ničia, ako dlho vydrží?
Galéria: 7 fotiek
Foto: Skatepark DnV

Je to len pár dní, čo mesto slávnostne otvorilo svoj prvý skatepark. Dubnica nad Váhom vyhovela svojím občanom a vytvorila priestor na realizáciu skateboardistov a kolobežkárov. Mesto vypočulo žiadosť mladých športovcov zo základných škôl. Práve skatepark bola ich najčastejšia odpoveď na otázku - Čo ti v meste najviac chýba?,“ píše mesto na svojom profile na sociálnej sieti.

Prvá etapa sa oficiálne používa len pár dní, no už je na nej vidieť známky poškodenia. Podľa neoficiálnej stránky skateparku na sociálnej sieti sa diery na povrchu parku vytvorili kvôli nesprávnemu používaniu priestoru. „Oznam pre všetkých, hlavne kolobežkárov, ktorí skáčete na tom skoku a otáčate sa tam, krúžite vo vzduchu kolobežkami a robíte diery do betónu. Vyzývame Vás prestaňte s tým, ničíte tak úplne nový povrch skateparku, ktorý má slúžiť roky, nie len krátku chvíľu.“


Galéria: 7 fotiek

Vedenie mesta sa snažilo priestor vytvoriť z naozaj kvalitných materiálov, aby vydržal roky a dobre slúžil svojmu účelu. „Prvej etape dominuje takzvaný bowl, ktorý bol zhotovený striekaním a hladením betónu. Práve ten je v širokom okolí skutočnou raritou. Po dokončení ďalších etáp bude Dubnica disponovať skateparkom so súťažnými parametrami. Pevne veríme, že deti si skatepark počas leta naplno užijú,“ oznámilo mesto pred pár dňami. To však nepočítalo, že povrch bude poškodený v tak krátkom čase.

Správca profilu skateparku ozrejmil, že bazén, ktorý slúži na skateboardy a kolobežky nie je určený na vyhadzovanie a tvrdý dopad kovovými časťami. Prostredníctvom oznamu, žiada o rešpektovanie pravidiel Platí to najmä o vhadzovaní kolobežiek do bazéna, je to zakázané, poproste kamaráta alebo rodiča aby Vám ju podal, taktiež poproste o pomoc s vychádzaním z bazéna a s vytiahnutím kolobežky.