×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Aktualizácia: Pohotovosť v Trenčíne skončila. Ministerstvo zakázalo prevádzku, pretože neuhradili poplatok


Foto: Aktualizácia: Pohotovosť v Trenčíne skončila. Ministerstvo zakázalo prevádzku, pretože neuhradili poplatok
Galéria: 4 fotky
Foto: FNTN

Ambulantná pohotovosť pre dospelých v Trenčíne od 1. júla nefunguje. Podľa nemocnice ide o dočasné prerušenie a pacienti s akútnymi ťažkosťami sú vyšetrení vo Fakultnej nemocnici Trenčín. Ministerstvo zdravotníctva uviedlo pre RTVS, že dôvodom je neuhradenie správneho poplatku uchádzača o prevádzku pohotovosti.

Ministerstvo zdravotníctva sa k veci vyjadrilo, že uchádzačovi o prevádzkovanie od 2. júla nebolo možné vydať povolenie na najbližších šesť rokov. Neuhradil totiž potrebný poplatok. Deklarovalo, že situáciu aktuálne stále rieši. Hľadá nového prevádzkovateľa a už vyhlásilo výberové konanie. „V čase, keď sa vyhlasovalo druhé kolo výberového konania na 27 bodov ambulantných pohotovostných služieb (APS) bolo v procese vydávanie povolenia pre úspešného uchádzača na pevný bod APS Trenčín,“ uviedli RTVS z komunikačného oddelenia rezortu zdravotníctva.

Galéria: 4 fotky

Spoločnosť RZP Trenčín, ktorá dosiaľ ambulantnú pohotovosť prevádzkovala sa vyjadrila, že rezort ministerstva konanie o vydanie povolenia zastavil neuvážene. „Ministerstvo neurčilo žiadnu lehotu na úhradu poplatku, zároveň sme poslali list ministerke zdravotníctva, na ktorý doteraz nereagovala,“ uviedol hovorca RZP TN Andrej Luprich. Spoločnosť vraj ponúkla aj niekoľko možností, aby mohla prevádzka ambulancie pokračovať, no doposiaľ spätnú väzbu nedostala.

Ako sme vás informovali na začiatku mesiaca, Trenčianska nemocnica v súvislosti so zatvorením pohotovosti vydala usmernenie pre prichádzajúcich pacientov, ktorý potrebujú neodkladné ošetrenie. Nemocnica zároveň žiada pacientov, aby si premysleli, či nebude časovo efektívnejšie navštíviť okolité pohotovosti pre dospelých v rámci kraja. „Taktiež, v prípade, že Vám to vzdialenosť dovolí, necháme na Vašom zvážení návštevu okolitých bodov APS pre dospelých - Dubnica nad Váhom, Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou resp. Myjava.“



Prečítajte si viac: