Návštevníci kŕmia zvieratá v Bojniciach langošmi, hranolkami a dokonca aj rezňom. Zvieratá kvôli tomu umierajú


Foto: Návštevníci kŕmia zvieratá v Bojniciach langošmi, hranolkami a dokonca aj rezňom. Zvieratá kvôli tomu umierajú
Galéria: 9 fotiek
Foto: Zoo Bojnice

Návštevníci si myslia, že si môžu robiť čo chcú. S takýmto názorom sa stretávajú pracovníci Bojnickej ZOO, keď sa snažia upozorňovať návštevníkov na dodržiavanie pravidiel. Dospelí ľudia a aj deti kŕmia zvieratá langošmi, hranolkami a pokojne im hádžu aj rezeň.

Takéto správanie viedlo už v dvoch prípadoch aj k úmrtiu zvierat, konkrétne daniela a husi. Práve daniela nakŕmili návštevníci rezňom, ktorý nedokázal stráviť a kvôli nezvratným problémom ho musel veterinár utratiť. Návštevníci stihli v posledných dňoch pridať prácu aj bezpečnostnej službe, v rámci areálu zoologickej záhrady, keď počas návštevy postriekali verejné toalety sprejom.

Galéria: 9 fotiek

Ku najnovším zábavkám patrí aj strkanie prstov do výbehu malých šeliem. „Výsledkom je plač a dohryzené prsty. Naši návštevníci si myslia a povedali nám to aj do očí, že oni si to zaplatili a môžu tu robiť, čo chcú,” povedala pre joj.sk/noviny Andrea Klasová, hovorkyňa Národnej ZOO Bojnice. Kvôli nevhodnému správaniu museli zamestnanci zoo pridať na výbeh pre šelmy ďalšie ochranné pletivo.

Nedisciplinovaní ľudia nerešpektujú tabule, ktoré zakazujú dotýkať sa zvierat a už vôbec nie kŕmiť ich. Vedenie zoo zaznamenalo v tomto roku už nakoľko pohryznutí a opakovanie riešia situáciu s nevhodným správaním zo strany všetkých vekových skupín. „ Malé šelmy vyzerajú veľmi mierumilovne, no vedia byť veľmi nebezpečné. Často to končí plačom a to aj v prípade kŕmenia zvierat. Mali sme v minulosti veľa situácií, keď sa podarilo zachrániť zvieratá na poslednú chvíľu len vďaka nášmu rýchlemu zásahu,“ dodáva hovorkyňa.