Pohoda v Trenčíne začína už zajtra. Ako bude polícia riešiť stovky prichádzajúcich áut?


Foto: Pohoda v Trenčíne začína už zajtra. Ako bude polícia riešiť stovky prichádzajúcich áut?
Galéria: 5 fotiek
Foto: festival Pohoda

Najpopulárnejší festival Pohoda otvára svoje brány už zajtra 11. júla. S tým je spojená zložitá dopravná situácia, ktorú riadi polícia, aby sa zamedzilo dopravnému kolapsu v Trenčíne. Pripravených je niekoľko ciest, ktoré budú smerovať stovky prichádzajúcich áut a nákladiakov na festival.

Polícia predpokladá, že prví návštevníci začnú prichádzať už vo štvrtok ráno. Parkovisko festivalu sa otvára od 9:00 hod. a brány festivalu od 12:00 hod. Počítať môžete so zdržaním najmä na privádzači a smerom okolo Laugarícia. Polícia z Trenčianskeho kraja na svojom profile informovala akým spôsobom bude riadená doprava. 

Galéria: 5 fotiek

Prečítajte si, kadiaľ vás odkloní dopravné značenie

Vodiči prichádzajúci v smere od Bratislavy budú dopravným značením presmerovaní na cestu 2/507 pri diaľničnej križovatke Lúka. Vodiči prichádzajúci v smere od Žiliny budú presmerovaný dopravným značením na diaľničnú križovatku Nové mesto nad Váhom. Obidva smery budú prechádzať cez obec Beckov, Trenčianske Stankovce a následne budú nasmerovaní na Veľké Bierovce priamo ku parkovisku festivalu v priestoroch letiska Trenčín.


Polícia tiež predpokladá zhustenú premávku zo smeru cesty 9/1 od Zvolena, odkiaľ by mali prechádzať cez vjazd v katastri Opatovce. Títo vodiči budú musieť odbočiť pri Trenčíne doprava, smerom na Trenčiansku Turnú. Prejdú až na kruhový objazd pri obci a vrátia sa tou istou cestou ku vjazdu na festival. 

Polícia žiada vodičov, aby rešpektovali dočasné dopravné značenia, dávali dostatočný pozor a riadili sa pokynmi polície a organizátora festivalu, aby sa predchádzalo nebezpečným a zbytočným situáciám.