Poškodený skatepark v Dubnici bude opravený. Kto na ňom spôsobil diery?


Foto: Poškodený skatepark v Dubnici bude opravený. Kto na ňom spôsobil diery?
Galéria: 5 fotiek
Foto: mesto Dubnica nad Váhom

Mesto Dubnica nad Váhom vybudovalo na základe prieskumu u obyvateľov miesto, kde sa môže realizovať mládež a športovci. Svoj prvý skatepark otvorilo vedenie symbolicky 3. júla, no už o necelý týždeň boli na povrchu parku diery. Ako je to možné a prečo povrch, ktorý je určený na tento účel, vydržal sotva pár dní.

Dubnica nad Váhom vyhovela svojím občanom a vytvorila priestor na realizáciu skateboardistov a kolobežkárov. „Mesto vypočulo žiadosť mladých športovcov zo základných škôl. Práve skatepark bola ich najčastejšia odpoveď na otázku - Čo ti v meste najviac chýba?,“ píše mesto na svojom profile na sociálnej sieti.

Galéria: 5 fotiek

Po otvorení parku vznikol neoficiálny profil skateparku na sociálnej sieti, kde sa snažili vysvetliť užívatelia, že  sa diery na povrchu vytvorili kvôli nesprávnemu používaniu priestoru. „Oznam pre všetkých, hlavne kolobežkárov, ktorí skáčete na tom skoku a otáčate sa tam, krúžite vo vzduchu kolobežkami a robíte diery do betónu. Vyzývame Vás prestaňte s tým, ničíte tak úplne nový povrch skateparku, ktorý má slúžiť roky, nie len krátku chvíľu.“ 


Vedenie mesta však vysvetlilo skutočné príčiny, prečo došlo tak jednoducho k vytvoreniu dier na povrchu. „K poškodeniu došlo počas zrenia betónu. Zhotoviteľ zabezpečil stavbu oplotením, ale ani to neodradilo kolobežkárov, aby nevstupovali na plochu staveniska. V záujme dodržania termínu otvorenia samospráva stavbu prevzala s prísľubom opravy drobného poškodenia skateparku, ktorým je odlúpnutý betón,“ vysvetlil Ľubomír Bobák, hovorca mesta Dubnica nad Váhom. 

Oprava prebehne dnes, vo štvrtok 11. júla. Vedenie mesta sa snažilo priestor vytvoriť z naozaj kvalitných materiálov, aby vydržal roky a dobre slúžil svojmu účelu. „Prvej etape dominuje takzvaný bowl, ktorý bol zhotovený striekaním a hladením betónu. Práve ten je v širokom okolí skutočnou raritou. Po dokončení ďalších etáp bude Dubnica disponovať skateparkom so súťažnými parametrami. Pevne veríme, že deti si skatepark počas leta naplno užijú,“ informuje mesto.