Na nafukovacej veži v areáli trenčianskeho kúpaliska takmer došlo k tragédii. Veža spadla aj s dieťaťom


Na kúpalisku v Trenčíne spadla nafukovacia veža aj s dieťaťom

Foto: Na nafukovacej veži v areáli trenčianskeho kúpaliska takmer došlo k tragédii. Veža spadla aj s dieťaťom Foto: Facebook/Trenčan

Situácia, ktorú nechce zažiť žiadny rodič. Gumená nafukovacia atrakcia na letnom kúpalisku Ostrov v Trenčíne spadla aj s dieťaťom na nej. Išlo o vysokú lezeckú vežu, ktorá je určená na zábavu detí. Jedno sa na nej nachádzalo aj v čase nešťastia, ku ktorému došlo pred dvomi týždňami. O hrôzostrašnej udalosti informovala mama dieťaťa na sociálnej sieti, aby varovala ostatných rodičov.

Podľa Kataríny sa jej dieťa akurát šplhalo po veži, keď sa zrazu celá veža utrhla a spadla. „Táto konštrukcia je značne vysoká, syn bol navrchu, keď sa zrazu celá veža utrhla a letela smerom na malú budovu označenú červenou šípkou. Viete si isto predstaviť moje pocity v danej chvíli,“ opísala desivú situáciu matka dieťaťa.

Zdroj: Facebook/Trenčan

Podľa jej slov sa synovi nič vážne nestalo, bol však vydesený a doudieraný. Katarína pritom s deťmi chodí na letné kúpalisko Ostrov v Trenčíne už niekoľko rokov, nafukovacie atrakcie jej deti využívajú pravidelne. Majiteľ tvrdí, že toto je ojedinelá udalosť a za 13 rokov prevádzky k ničomu podobnému nedošlo.


Podľa Kataríny však nejde o prvý prípad, ktorý viedol k nešťastiu. „Synovi jednej pani sa minulé leto stalo takmer to isté. Toľko k dôveryhodnosti, každý si zvážte, či pár minút srandy stojí za potenciálnu tragédiu na neudržiavanej atrakcii,“ uviedla.

V komentároch pod príspevkom sa objavil ďalší prípad, kedy bola atrakcia matke podozrivá. „Aj syn bol tiež na nej. Nie je stabilná, bezpečná, hlavne, keď je na nej viac detí,“ upozornila Marcela. „Je to pravda, ja som malému nedovolila ísť hore. Videla som, že to nie je vôbec stabilné. Keby aspoň upozornia pri vstupe. Dúfam, že bude synček v poriadku bez traumy,“ pridala sa ďalšia mama.

Katarína sa snažila majiteľovi naznačiť, že táto atrakcia jednoducho smrdí problémom a byť ním, zbalí ju a oplače radšej investíciu ako budúce nešťastie. Deti sú podľa nej na atrakcii skutočne vysoko a bojí sa, aby sa podobný prípad nestal nikomu ďalšiemu.

O stanovisko k nešťastnej udalosti sme požiadali aj dodávateľa atrakcie, správu budeme aktualizovať.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj