Pre Pohodu sa podarilo vyzbierať viac ako 115-tisíc eur. Pomôžu aj benefičné koncerty


Pre Pohodu sa už vyzbieralo viac ako 115-tisíc eur

Foto: Pre Pohodu sa podarilo vyzbierať viac ako 115-tisíc eur. Pomôžu aj benefičné koncerty Foto: donio.sk

Na podporu festivalu Pohoda sa vďaka portálu donio.sk vyzbieralo už viac ako 115-tisíc eur od takmer 3 800 darcov. Zbierku organizujú rôzne kultúrne centrá, organizátori viacerých festivalov, ale aj predstavitelia kultúrnej obce. Táto zbierka pre Pohodu potrvá do konca augusta.

Tohoročnú Pohodu prerušila v piatok 12. júla vo večerných hodinách silná búrka. Organizátori Pohody vždy úzko spolupracujú so SHMÚ a inak tomu nebolo ani tento rok. Búrky sa ale nedajú predpovedať s úplnou presnosťou a jav downburst spôsobil veľké škody.

Organizátori sa preto rozhodli tohtoročný festival zrušiť, no jeho zrušenie spôsobilo škody viacerým gastroprevádzkam. Podľa portálu e.dennikn.sk návštevníci nemajú nárok na vrátenie peňazí a nie je isté, či všetky kapely dostanú honorár.


Benefičné koncerty

Bratislavský klub Pink Whale zorganizoval v sobotu 13. júla benefičný koncert pre Pohodu. Zahrali tam Berlin Manson, B-complex, Aquaserge, Bulp a ďalší, ktorí hrali bez nároku na honorár. Celý výťažok zo vstupného pôjde na podporu Pohody.

Benefičné koncerty však budú pokračovať aj nasledujúce dni. V sobotu sa opäť uskutočnia na lodi Pink Whale a v pondelok 22. júla aj v kultúrnom centre Kácečko na Kamennom námestí v Bratislave. Vstupné je dobrovoľné.

Zrušenie festivalu, ktorý je kľúčový pre celú alternatívnu hudobnú a kultúrnu scénu, nás všetkých mrzí. Veľmi. Nevieme vyriešiť problémy, ktorým čelia, ale chceme ľuďom okolo Miša aspoň čiastočne vrátiť podporu, ktorú Pohoda dáva iným,“ vyjadril sa klub Pink Whale na sociálnej sieti.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj