Vodička spôsobila pri Prievidzi dopravnú nehodu: Za volant si sadla opitá a bez vodičáku


Nehodu v obci Pravenec spôsobila opitá vodička

Foto: Vodička spôsobila pri Prievidzi dopravnú nehodu: Za volant si sadla opitá a bez vodičáku Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Nitrianske Pravno boli včera 22. júla privolaní k dopravnej nehode na ceste prvej triedy I/61 v obci Pravenec v okrese Prievidza. Dopravnú nehodu mala spôsobiť 42-ročná vodička pod vplyvom alkoholu.

Vodička vozidla značky Mercedes Benz išla v smere na obec Nedožery-Brezany, no nezvládla v pravotočivej zákrute vedenie vozidla a prešla do protismeru, kde následne narazila do protiidúceho auta značky Kia Ceed, ktoré viedol 24-ročný vodič.

Pri dopravnej nehode sa nikto nezranil. Obaja účastníci nehody boli podrobení dychovej skúške, u vodiča auta značky Kia Ceed bola dychová skúška negatívna.

U vodičky OMV zn. Mercedes Benz však skončila dychová skúška s pozitívnym výsledkom merania 1,09 mg/l, čo predstavuje 2,27 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška po dvadsiatich minútach ukázala hodnotu 1,03 mg/l, čo predstavuje 2,15 promile alkoholu,“ doplnila polícia na sociálnej sieti.

Opitá vodička šoférovala aj napriek tomu, že nemá vodičské oprávnenie na vedenie motorových vozidiel. Škoda na vozidlách bola vyčíslená na sumu približne 5 500 eur. Vodička je obvinená z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a o jej treste ďalej rozhodne sudca.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj