Ministerka Dolinková reaguje na správy o kritickom stave kardiológie v Trenčíne. Aká je pravda?


Kardiológia v Trenčíne prechádza po výmene riaditeľa personálnymi zmenami

Foto: Ministerka Dolinková reaguje na správy o kritickom stave kardiológie v Trenčíne. Aká je pravda?
Galéria: 3 fotky
Foto: Trenčínak.sk

Úspešne zabehnuté kardiologické oddelenie v Trenčíne sa otriasa v základoch. Výpoveď dalo viacero lekárov. Personálne zmeny zasiahli najmä primára Petra Blaška, ktorého na vedúcej pozícií vystriedal Miroslav Vytiska. Trenčiansky kraj ešte v minulom roku nemal kardiológiu a pacientov s infarktom museli prevážať do vzdialeného Martina, Banskej Bystrice alebo Nitry. Chod oddelenia je podľa ministerky Dolinkovej zabezpečený, podľa lekárov funguje v núdzovom režime

Odvolaný primár Blaško mal dostať výpoveď po tom, ako mu nový riaditeľ nemocnice Michal Plesník povedal, že vo vedení kardiologického oddelenia chce mať svojho človeka. Ako jeden z dôvodov mal uviesť aj to, že má inú predstavu o kardiologickom oddelení. Šesť lekárov z oddelenia následne dalo výpoveď. Oddelenie podľa lekára nie je v plnej prevádzke. Nemocnica aj ministerstvo však tvrdia, že funguje a buduje si nový tím lekárov. Ministerstvo zdravotníctva intenzívne komunikuje od začiatku s vedením nemocnice. Od júla nastúpili traja noví doktori a vedenie intenzívne rokuje s ďalšími ,” tvrdí ministerka Zuzana Dolinková.

Galéria: 3 fotky

Dolinková zverejnila video, kde reaguje po návšteve trenčianskej nemocnice na situáciu a tvrdí, že oddelenie je momentálne plne zabezpečené. „Počas výpovednej lehoty lekárov je chod kardiológie plne zabezpečený.” Medzi lekármi, ktorým plánujú z oddelenia odísť, ak sa situácia nezmení, je aj kardiológ Martin Strečanský a s manželkou, ktorá pracovala v nemocnici na ambulancii.

Obaja predtým 13 rokov žili a pracovali v Nemecku. Pre denníkn.sk potvrdili, že sa do Trenčína vrátili, aby rozbehli nové kardiologické oddelenie. „V Nemecku mám veľa známych zo Slovenska, a keď vidia, čo sa teraz deje, tak sú celkom radi, že ostali v Nemecku a nerozhodli sa vrátiť. Nie je to vôbec dobrá reklama,“ potvrdil denníku Strečanský. Momentálne teda je zabezpečený chod kardiologického oddelenia, no ako bude vyzerať oddelenie po výpovednej dobe lekárov je nateraz otázne.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj