V Dubnici nad Váhom anakonda zabíja labute, šíri sa sociálnymi sieťami. Videl ju vôbec niekto?


Foto: V Dubnici nad Váhom anakonda zabíja labute, šíri sa sociálnymi sieťami. Videl ju vôbec niekto? Foto: canva.com, google.com - upravené redakciou

Správa už obletela celé Slovensko. Na sociálnych sieťach sa v týchto dňoch šíri informácia o tom, že v Dubnici nad Váhom do Prejtských jazier niekto vypustil anakondu. Najskôr túto informáciu na sociálnej sieti zdieľal Slovenský rybársky zväz (SRZ) Nová Dubnica, neskôr sa dostala aj do miestnych facebookových stránok.

Začalo sa hovoriť o tom, že nebezpečný had už zožral labute aj psa. „Videli ho tam miestni rybári, vyhubil všetky labute aj labuť s malými labutienkami, ktoré tam chodil každý obdivovať a fotiť. Údajne už aj nejakého psíka zožral,“ píše sa v príspevku.

Zdroj: Facebook/I Love Dubnica


Podľa niektorých má ísť o veľhada kráľovského alebo anakondu. Ako však informuje Mestská polícia v Dubnici nad Váhom, ide o poplašnú správu. „Sú to len reči neznámych ľudí. Nenašli sme ani žiadne uhynuté labute,“ uviedla pre tvnoviny.sk mestská polícia.

Videl ju vôbec niekto?

O anakonde sa rozprávajú všetci, no o hadovi neexistuje jediný dôkaz, ktorý by túto informáciu potvrdil. Niektorí sa boja, iní majú z toho poriadnu zábavu. „Ževraj tam z Animal Planet natáčali nové diely - nebezpečné hady,“ smeje sa Kamil. „Minule som tam videla krokodíla,“ pridala sa Vanesa.

„Bol som tam včera večer na rybách. Zabudol som si doma cigarety, tak ma ponúkli dvaja týpkovia. Do polnoci som chytil troch žralokov a jedného delfína,“ zavtipkoval Radoval.