×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

V Púchove kolobežkár zrazil dôchodcu. Spôsobil mu ťažké zranenia a bez ospravedlnenia ušiel


Foto: V Púchove kolobežkár zrazil dôchodcu. Spôsobil mu ťažké zranenia a bez ospravedlnenia ušiel Foto: Facebook/Púchovské noviny, canva - upravené redakciou

Priechod pre chodcov sa mu stal takmer osudným. Nepríjemný zážitok zažil 74-ročný senior z Púchova, ktorý vo večerných hodinách prechádzal cez cestu. Zrazu sa zjavil kolobežkár, ktorý ho zrámoval priamo na priechode pre chodcov. Išiel neprimeranou rýchlosťou a navyše, z miesta nehody ušiel bez ospravedlnenia. Zdravotne postihnutý dôchodca ostal po zrážke ležať s ťažkými zraneniami.

O nešťastnej udalosti sa podelil aj na sociálnej sieti, jeho vďaku okoloidúcim či príslušníkom mestskej a štátnej polície zdieľali Púchovské noviny. „Bez ospravedlnenia odišiel s tým, že mu neubrzdila kolobežka. Srdečne ďakujem oznamovateľovi, príslušníkom mestskej a štátnej polície a najmä všetkým dobrým ženám, ktoré mi ihneď poskytli prvú pomoc,“ uviedol zranený senior. Kolobežkár dôchodcovi zlomil ruku a poranil brucho aj rebrá.


Nehôd spôsobených kolobežkármi pribúda. Na nebezpečenstvá upozorňuje aj iniciatíva Stop e-kolobežkám. Pravidelne poukazujú na zrážky s elektrickými kolobežkami. S problémovými kolobežkármi sa ľudia stretávajú v mnohých mestách, ich odporcovia dokonca spísali petíciu. Poukazujú na nedodržiavanie rýchlosti či iných dopravných predpisov. Chcú úplne obmedziť používanie elektrických kolobežiek na chodníkoch a v peších zónach v mestách.

Prečítajte si viac: