Obľúbená turistická rozhľadňa v Haluziciach sa rozpadá, prístupná je už len na vlastné riziko


Turisti sa sťažujú na technický stav rozhľadne Hájnica

Foto: Obľúbená turistická rozhľadňa v Haluziciach sa rozpadá, prístupná je už len na vlastné riziko
Galéria: 3 fotky
Foto: Naše Haluzice

Na sociálnych sieťach sa objavili fotografie obľúbenej turistickej atrakcie v Trenčianskom kraji, rozhľadne Hájnica, ktorá po 11- tich rokoch vyzerá na rozpadnutie. Drevené základy sú roztrieštené a vstup na vežu je už len na vlastné riziko. O nebezpečenstve informoval profil Naše Haluzice.

Drevená, 7 metrov vysoká, rozhľadňa je veľmi ľahko prístupnú z obce Haluzice, po vyznačenej lesnej cestičke dlhej približne 500 metrov. Z vyhliadkovej plochy rozhľadne sa turistom naskytne krásny výhľad na okolitú krajinu, osobitne na Biele Karpaty, Považský Inovec a obce Bošáckej doliny. Návštevníkom sa naskytne aj výhľad na zrúcaninu Románskeho kostolíka, zvonicu a očarujúce okolie.


Galéria: 3 fotky

Jednoposchodová veža má len jedenásť rokov, no obec v týchto dňoch upozorňuje na zlý technický stav a prístup len na vlastné riziko. „Zub času sa podpísal aj na rozhľadni na vrchu Hájnica v Haluziciach. ️Z uvedeného dôvodu Vás žiadame o opatrnosť pri návšteve rozhľadne, dbajte predovšetkým na Vašu bezpečnosť,” píše sa na profile na sociálnej sieti. 

Fotografie pútajú pozornosť a nútia niektorých návštevníkov zamyslieť sa, či je takýto technický stav adekvátny k v veku rozhľadne. „Náklady 12 626,67€, životnosť 11 rokov. A už v roku 2018 tam bol jeden schod prehnitý a zlomený,” píše Eduard na profile Novomestská lampáreň. Obec avizuje, že škody plánujú v blízkej dobe napraviť, dovtedy však bude veža len na vlastne riziko. „V blízkej dobe budú prebiehať opravy rozhľadne,” píšu Naše Haluzice pod príspevkom.

 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj