Dôchodca jazdil na motorke pod vplyvom alkoholu. Spôsobil nehodu a nafúkal takmer 2 promile


Starší motocyklista v obci Nitrica spôsobil nehodu pod vplyvom alkoholu

Foto: Dôchodca jazdil na motorke pod vplyvom alkoholu. Spôsobil nehodu a nafúkal takmer 2 promile
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Prievidzskí dopravní policajti zasahovali v sobotu pri dopravnej nehode v obci Nitrica. K incidentu došlo, keď 68-ročný dôchodca po požití alkoholických nápojov jazdil na motocykli značky Kawasaki po ceste I/9 smerom do Horných Vesteníc.

„Pred križovatkou chcel z pravej strany obehnúť v jeho smere idúce vozidlo značky Volkswagen Golf, ktoré odbočovalo vľavo. S motocyklom však zišiel na pravý okraj vozovky a následne späť na cestu, pričom počas tohto manévru narazil do pravej zadnej časti vozidla,“ informovali policajti Trenčianskeho kraja na sociálnej sieti.


Galéria: 3 fotky

Polícia na mieste vykonala dychovú skúšku, ktorá ukázala, že motorkár mal v dychu 1,79 promile alkoholu. Opakovaná skúška potvrdila ešte vyššiu hodnotu, a to 1,85 promile. Našťastie, pri nehode nedošlo k zraneniu žiadnej osoby.

Škoda bola odhadnutá na 1000 EUR. Vodič motocykla bol na mieste zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia. Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. O ďalšom postupe a treste rozhodne súd v najbližších hodinách.





Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj