Pes zaútočil na dravca počas sokoliarskeho vystúpenia na Trenčianskom hrade. Museli ho utratiť


Dravca na Trenčianskom hrade museli utratiť po tom, čo naňho zaútočil pes

Foto: Pes zaútočil na dravca počas sokoliarskeho vystúpenia na Trenčianskom hrade. Museli ho utratiť Foto: ilustračné foto. Zdroj: Trenčiansky hrad

Na Trenčianskom hrade došlo k tragickému incidentu. Počas sokoliarskeho vystúpenia na Trenčianskom hrade zaútičil pes na jedného z operených dravcov. Psa v tom čase držal majiteľ na vôdzke, no nemal na sebe náhubok. Po útoku psa museli dravca utratiť.

„Nech je táto udalosť mementom pre všetkých majiteľov psíkov. Zodpovednosť za správanie zvieraťa je v prvom rade na ich pleciach,“ uviedli z Trenčianskeho hradu na sociálnej sieti.

Z tohto dôvodu je vstup psov do exteriérov Trenčianskeho hradu povolený výhradne s náhubkom a na vôdzke. Aj napriek tomu, že zamestnanci hradu rozumejú tomu, že nie všetky psy sú na náhubok/košík zvyknuté alebo to pre nich môže byť nepohodlné, v záujme bezpečnosti všetkých návštevníkov a tiež zvierat, ktoré sa v areáli Trenčianskeho hradu nachádzajú, žiadajú o rešpektovanie tohto nariadenia. „Ďakujeme, že ste zodpovední,“ dodávajú na záver.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy