FOTO: V Považskej Bystrici má vyrásť pumptracková dráha. Podľa primátora v meste chýba


Vyrastie v Považskej Bystrici pumptracková dráha?

FOTO: V Považskej Bystrici má vyrásť pumptracková dráha. Podľa primátora v meste chýba
Galéria: 12 fotiek
Foto: Facebook/Karol Janas - Primátor Mesta Považská Bystrica

Súčasťou veľkého parku na sídlisku Rozkvet v Považskej Bystrici má byť aj nová pumptracková dráha. Park na sídlisku Rozkvet, ktorý bude mať po obnove približne 2,5 hektára, je spoločným dielom mesta a súkromného investora. Prvá etapa prác je už takmer ukončená.

Osadili tam lavičky, odpadkové koše, verejné osvetlenie a spustil sa kamerový systém, ktorý je pod dohľadom mestskej polície. V rámci prvej etapy sú vysadené stromy, pribudol amfiteáter aj vyvýšené záhony. Aktuálne sa dorába trávnik a v októbri by tam mali byť tiež namontované herné prvky.

Ako priblížil primátor mesta Karol Janas, na začiatku parku bude občerstvenie, toalety a parkovanie. Zatiaľ je realizácia prác približne v polovici.


Považskobystričanov určite poteší, že v budúcom roku tu plánujeme vybudovať pumptrackovú dráhu, ktorá v našom meste chýbala. Jej súčasťou bude 50 metrová detská dráha, hlavný okruh v dĺžke 140 metrov a okruh pre pokročilých jazdcov so skokmi v dĺžke 160 metrov,“ uviedol primátor na sociálnej sieti.

Dráhu projektuje renomovaný architekt zo spoločnosti bikeing, ktorá sa výstavbe pumptrackov venuje už roky. Predpokladané náklady sú okolo 200-tisíc eur, pričom finančné prostriedky chcú získať z externých zdrojov. 

Park by sme chceli odovzdať občanom v budúcom roku, keď bude kompletne hotový. Ešte stále je to totiž stavenisko a bezpečnosť je prvoradá,“ uzavrel primátor.





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj