FOTO: Milovníci piva tešte sa, blíži sa obľúbené podujatie Sviatok piva na Myjave


FOTO: Milovníci piva tešte sa, blíži sa obľúbené podujatie Sviatok piva na Myjave
Galéria: 5 fotiek
Foto: mesto Myjava

Myjava láka už siedmy rok na festival piva, ktorý si získava stále viac priaznivcov. Sviatok piva, ako sa nazýva podujatie, nie je určené len pre milovníkov zlatého moku, ale pre celé rodiny. V sobotu 24. augusta 2024 sa na Námestí M. R. Štefánika uskutoční Sviatok piva Myjava, ktoré návštevníkom predstaví pestrý sortiment desiatich remeselných pivovarov a na pódiu minimálne štvoricu skvelých účinkujúcich.

Sviatok piva Myjava sa začne sa o 12:00 hod. a jeho oficiálne ukončenie je naplánované na 22:00 hod.,” píše mesto na svojej webovej stránke. „Organizátori vám v predposlednú augustovú sobotu ponúknu desiatky kvalitných tradičných pív i pivných špeciálov výhradne od remeselných pivovarov, ktorých výrobky len tak hocikde nezoženiete.“

Tento rok prijali pozvanie na Myjavu okrem domáceho Hellstorku mnohí známi producenti piva. „Nebude na námestí chýbať pivovar Čierny Kameň z Liptovských Revúc, Lanius z krajského mesta Trenčín a z Moravy dorazia pivovary Louka i Kojetín. Ďalej prídu Štramák z neďalekej Senice, susedný Turák a vnuk zo Starej Turej, Bratislavu zastúpia General a Unorthodox a premiéru si na Myjave “odčapuje” Opitý vlk z Novej Bane,“ upresňuje zoznam hostí vedenie mesta.


Galéria: 5 fotiek

Ťahákom bude výrobca pivných džemov Beermalade, ktorý vás presvedčí, že pivo sa nemusí len piť, ale dá sa aj jesť. „O chutné občerstvenie na úrovni, ktoré k dobrému pivu jednoznačne patrí, sa tento rok postarajú prevádzky Vyzreté Mäso, Coolňa, Gastro P. K., Donuts a Mňam Waffle. A chystáme aj nealko station.“ 

Neodmysliteľnou zložkou akcie je kultúrny program, ktorý bude prebiehať popri ochutnávke skvelých pív a dobrôt. „Dnes vieme s istotou povedať, že o 15:00 hod. na pódium vybehnú členovia bratislavskej kapely THE MINORITY hrajúcej aj skladby obľúbenej americkej skupiny Green Day. Po nich, o 17:00 hod., bude myjavské námestie patriť čoraz známejšej kapele z Trenčína hrajúcej rock a hard-rock - VOLUME. O 19:00 hod. na javisko vybehnú stálice slovenskej hudobnej scény, chalani zo skupiny NOCADEŇ.”

Headlinerom akcie bude vystúpenie o 20:45 hod., keď podujatie uzavrie obľúbená slovenská skupina z Prešova, HRDZA, ktorá svojimi skladbami inšpirovanými folklórom, s prvkami folku, rocku a world music istotne roztancuje celé námestie.