Nový župný projekt má podporiť mladých ľudí v Trenčianskom kraji, ktorí sú bez zamestnania


TSK zmapuje situáciu nezamestnaných mladých ľudí

Foto: Nový župný projekt má podporiť mladých ľudí v Trenčianskom kraji, ktorí sú bez zamestnania Foto: tsk.sk

Krajské centrum voľného času v Trenčíne a Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka podpísali zmluvu, v rámci ktorej bude vypracovaná Regionálna analýza o mladých ľuďoch v situácii NEET. Je to skratka z “Not in education, empolyment or training”, čiže ľudí, ktorí nechodia do školy ani zamestnania a nezúčastňujú sa odbornej prípravy.

Analýza zmapuje špecifiká potrieb a rozloženia situácie mladých ľudí či už v segmente NEET alebo tých, ktorí sú ohrození touto situáciou, prispeje k popísaniu pre nich dostupných intervencií a služieb a zohľadní ich kompetencie v nadväznosti na potreby regionálneho trhu práce,“ informovala Koordinátorka práce s mládežou TSK Silvia Štefániková.

Zároveň dodala, že získané informácie budú východiskom pre identifikáciu lokalít vhodných na zriadenie miest pre prácu s mládežou. Zmluvu podpísali rektor univerzity Jozef Habánik a riaditeľka centra voľného času Miriam Olešáková.

Rektor potvrdil, že odborný tím Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov prispeje svojím dielom k rozvoju práce s mládežou na území kraja. Univerzita tiež bezplatne poskytla priestory na zriadenie kancelárie projektu.

Spolupráca medzi inštitúciami vznikla v rámci realizácie projektu Vytvorenie regionálnej analýzy a regionálnych partnerstiev s cieľom identifikovania potrieb a lokalít vhodných na zriadenie centier pre prácu s mládežou na území TSK. Projekt sa bude realizovať od júla 2024 až do júna 2025.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj