FOTO: V Bojniciach vyrástla záhrada plná rozprávkových bytostí. Ľudia ju však kritizujú


FOTO: V Bojniciach vyrástla záhrada plná rozprávkových bytostí. Ľudia ju však kritizujú
Galéria: 6 fotiek
Foto: visitbojnice.sk

Vedľa kráľovstva kaktusov a sukulentov v Bojniciach vyrástla rozprávková záhrada plná trpaslíkov a rozprávkových bytostí. Nie je to však obyčajná záhrada, ale nájdete tam vysadené aj trpasličie stromčeky či hmyzí hotel.

Ak sa pri hľadaní najobľúbenejšieho trpaslíka unavíte, môžete si oddýchnuť na lavičke a pokochať sa pohľadom na Bojnický zámok,“ píše mesto na webe. Deti si tiež môžu vymaľovať svojho vlastného trpaslíka. Záhrada je otvorená za priaznivého počasia každý deň od 10:00 do 18:00 hod.

Atrakcia vyvolala vlnu kritiky

Záhrada plná trpaslíkov však poslednú dobu čelí vlne kritiky. Nie všetci návštevníci sú s ňou spokojní a trpaslíkov vnímajú ako gýč.


Viackrát o tom už písali v rôznych skupinách o výletoch, že čo za gýč sa objavil v Bojniciach - všetci v komentároch sa pozastavovali nad tým, že to je jednoducho strašné...“ napísala Vladka na sociálnej sieti.

Bez vkusu, bez názoru, bez úrovne, bez myšlienky… radšej keby takéto veci nevznikali… obrovské sklamanie z vás,“ pripojil sa ďalší komentujúci.

K týmto vyjadreniam sa vyjadrilo aj mesto: „Okrem historického zámku a jeho krásnej architektúry, chceme návštevníkom predstaviť aj rôzne moderné atrakcie, ktoré môžu doplniť ich zážitok z návštevy. Každý si tak môže vybrať to, čo ho najviac zaujme a užiť si svoj čas v Bojniciach naplno. Veríme, že rozmanitosť ponuky prispeje k tomu, že si každý nájde to svoje.