Festival Grape zasiahla búrka, pri ktorej odfúklo jeden zo stanov. Pracovníkov museli evakuovať


Foto: Festival Grape zasiahla búrka, pri ktorej odfúklo jeden zo stanov. Pracovníkov museli evakuovať Foto: Grape festival

Takmer po mesiaci od predčasne ukončeného festivalu Pohoda, ktorý nečakane prekazila silná búrka, sa na trenčianskom letisku koná ďalšie obľúbené podujatie. Festival Grape sa oficiálne začína v piatok 9. augusta, no organizátori podujatia sú na mieste už niekoľko dní.

Vo štvrtok podvečer však areál letiska v Trenčíne zasiahla búrka, počas ktorej odfúklo jeden zo stanov v areáli, píše portál pravda.sk. „O pár minutiek je tu búrka. Poprosíme tých, ktorí ste už tu, ostante v autách a stanoch, aby ste nezmokli a boli ste v bezpečí,“ upozornili návštevníkov organizátori na webovej stránke aj na sociálnej sieti.

Z tohto dôvodu z areálu evakuovali aj zamestnancov festivalu Grape. Organizátori o prichádzajúcej búrke informovali už skôr počas dňa. Zvýšené zrážky s rizikom búrky a silného vetra očakávali okolo 17:00 hod., čo sa neskôr aj potvrdilo. Po krátkej prestávke sa však všetci vrátili späť do areálu a pokračovali v programe. 

Tohtoročný festival Grape sa oficiálne koná už tento víkend od 9. do 10. augusta 2024 na letisku v Trenčíne, pričom brány sa otvárajú v piatok o 12:00 hod. a zatvárajú v nedeľu v rovnakom čase. Areál zaplnia tisícky fanúšikov, ktorým budú hrať a spievať domáce aj zahraničné kapely. Pripravené sú oddychové, športové a iné zóny na zrelaxovanie. V areáli sa nenachádza detský kútik ani detská zóna, spresnili organizátori.