Požiar v obci Mojtín zachvátil rodinný dom. Oheň pravdepodobne vznikol na kuchynskej linke


V obci Mojtín zasahovali hasiči, horel tam rodinný dom

Foto: Požiar v obci Mojtín zachvátil rodinný dom. Oheň pravdepodobne vznikol na kuchynskej linke
Galéria: 4 fotky
Foto: Pexels,HaZZ

Vo štvrtok 8. augusta popoludní vypukol požiar v rodinnom dome. Hasiči zasahovali v husto zadymenom priestore, ktorý sa šíril z kuchyne domu. Príčina požiaru však zostáva predmetom vyšetrovania. O incidente informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík.

Krátko pred pol piatou hodinou popoludní bol ohlásený požiar rodinného domu v okrese Púchov. „Na zásah boli vyslaní traja príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Púchova s dvomi cisternovými vozidlami,“ informuje o zásahu Petrík. „Po príchode hasičov na ohlásené miesto bolo prvotným prieskumom zistené, že z okien a dverí rodinného domu vychádza hustý dym. Požiarisko sa nachádzalo v kuchyni, kde horela kuchynská linka.“

Galéria: 4 fotky

Pri incidente sa nikto nezranil a majitelia domu sa snažili do príchodu hasičov požiar dostať pod kontrolu. Požiar sa pomocou práškových hasiacich prístrojov snažil uhasiť ohlasovateľ udalosti. „V postihnutom dome sa nikto nenachádzal. Púchovskí hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch odpojili objekt od prívodu energií, po čom vnikli do vnútra, kde za účelom likvidácie požiaru nasadili jeden hasebný prúd,“ opisuje udalosť hovorca Marián Petrík.

Po uhasení požiaru sa zadymené priestory snažili odvetrať, pričom hasiči začali vyhľadávať možné skryté ohniská pomocou termovíznej kamery.Na mieste udalosti boli prítomní aj členovia DHZO Mojtín. Po záverečnom prieskume a skontrolovaní požiariska, keď už nehrozilo žiadne ďalšie nebezpečenstvo, bolo miesto udalosti odovzdané zisťovateľovi príčin vzniku požiarov,“ uzavrel hovorca. Pri udalosti sa nikto nezranil. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj