Výrobca kuchýň Oresi končí po finančných problémoch v konkurze. Za minulý rok vykázali obrovské straty


Známe kuchyne skončili s obrovskou stratou

Foto: Výrobca kuchýň Oresi končí po finančných problémoch v konkurze. Za minulý rok vykázali obrovské straty
Galéria: 3 fotky
Foto: FB Oresi

Prekvapivá informácie od stabilného výrobcu kuchýň na Slovensku. Značka Oresi definitívne po 15-tich skončila svoje podnikanie na Slovenskom trhu. Pre nepriaznivú ekonomickú situáciu požiadala spoločnosť o zaradenie do konkurzu, ktorý začiatkom augusta vyhlásil Okresný súd v Trenčíne. Informáciu priniesol portál HNonline.sk.

Okresný súd v Trenčíne v právnej veci navrhovateľa rozhodol takto: „Dlžníka obchodnej spoločnosti Oresi Slovakia s. r. o. so sídlom Gen. M. R. Štefánika, o návrhu na vyhlásenie konkurzu na majetok dlžníka obchodnú spoločnosť Oresi Slovakia s. r. o. so sídlom Gen. M. R. Štefánika 7263/6, 911 01 Trenčín, IČO 44 852 550, rozhoduj, že v y h l a s u j e konkurz na majetok dlžníka obchodnú spoločnosť Oresi Slovakia s. r.o.“ Informáciu zverejnil portál Finstat.sk.


Galéria: 3 fotky

Vzhľadom na súčasnú nepriaznivú ekonomickú situáciu na trhu sme sa rozhodli ukončiť naše obchodné aktivity na Slovensku,“ píše na webovej stránke konateľ firmy Ladislav Jelen. Podľa údajov finstat.sk, firma Oresi ukončila rok 2023 so stratou 765 301 eur. Dlh voči Sociálnej poisťovni sa vyšplhal na 68-tisíc eur.

Značka sa dostala do povedomia Slovákov expresne rýchlo, po nástupe na slovenský trh v roku 2009. Pôvodom česká skupina predajcov sa zaraďovala pomerne rýchlo medzi najväčších hráčov na domácom trhu. Firma mala miliónové tržby, no väčšinou s mínusovým výsledkom, ktoré vyústili do vyhlásenia konkurzu.

 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj