Počas týždňa bude v Trenčianskom kraji poriadne horúco. Pripravte si dostatok vody a vejáre


Horúčavy potrápia Trenčiansky kraj po celý týždeň

Foto: Počas týždňa bude v Trenčianskom kraji poriadne horúco. Pripravte si dostatok vody a vejáre Foto: ilustračné/freepik.com

Týždeň začína poriadne horúco a zdá sa, že sa tak skoro ani neochladí. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu 1. stupňa kvôli horúčavám v celom Trenčianskom kraji, ktoré potrvajú až do konca týždňa. Horúce dni môžeme čakať až do víkendu, kedy prídu na naše územie prvé búrky. Informuje o tom SHMÚ na svojom webe.

Už od rána teploty dosahujú 25 stupňov, popoludní sa môžu vyšplhať až k 34 stupňom. Ide doposiaľ o jedny z najvyšších hodnôt, aké teplomery toto leto namerali. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,” upozorňuje SHMU.


Leto ako sa patrí vyvrcholí uprostred týždňa, keď v stredu dosiahne teplota v našom kraji najvyššie teploty a aj nočná teplota pravdepodobne presiahne 20 stupňov.Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ informuje SHMU na webe.

Pred extrémnymi horúčavami varujú meteorológovia, ktorí vydali výstrahy pred vysokými teplotami prvého stupňa pre okresy Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Myjava, Prievidza, Bánovce nad Bebravou a Partizánske a Prievidza, kde môže teplomer ukazovať až 34 °C.

 



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj