FOTO: Dolinková so Šutajom Eštokom navštívili Trenčiansky kraj. Budete prekvapení, kde všade boli


FOTO: Dolinková so Šutajom Eštokom navštívili Trenčiansky kraj. Budete prekvapení, kde všade boli
Galéria: 10 fotiek
Foto: FB Zuzana Dolinková

Ministri Zuzana Dolinková a Matúš Šutaj Eštok boli na výjazde po miestach Trenčianskeho kraja. Okrem Bánoviec nad Bebravou a Nového Mesta nad Váhom navštívili aj menšie obce, zastavili sa v Dolnom Sŕní a Svinnej. O ceste informovala ministerka prostredníctvom svojho profilu na sociálnej sieti.

Počas návštevy diskutovali s predstaviteľmi miest a obcí, neobišli ani miestne podniky. Podľa ministerky zisťovali počas návštevy potreby regiónu. „Dnes sme spolu s kolegami z Vlády SR a strany HLAS - sociálna demokracia strávili deň v regióne TrenčínV Bánovciach nad Bebravou sme rokovali s primátorom mesta Róbertom Gašparíkom,“ informuje Dolinková. Výjazd členov vlády navštívil farmárov z Bánoviec nad Bebravou. „Navštívili sme aj miestnu mliekareň, ktorá už 70 rokov vyrába mliečne výrobky tradičným spôsobom. Ročne spracuje 51 miliónov litrov mlieka, ktoré pochádza výhradne zo Slovenska, najmä od lokálnych farmárov,“ vysvetľovala ministerka na profile.


Galéria: 10 fotiek

Zdá sa však, že nie každý z vedenia navštívených miest bol na stretnutie aj skutočne pozvaný. „Neviem žiadne informácie, nakoľko som na stretnutie nemal pozvanie,” napísal nám primátor z Nového Mesta nad Váhom Ing. František Mašlonka. Čo bolo teda predmetom návštevy mesta nikto neuvádza. Podľa programu sa ministri neskôr presunuli do obce Dolné Sŕnie. „Kde sme s primátormi a starostami diskutovali o potrebách regiónu a v obci Dolné Sŕnie sme spolu s Matúš Šutaj Eštok odovzdali nový externý automatický defibrilátor, ktorý bude slúžiť na záchranu životov.“

Poslednou zástavkou v Trenčianskom kraji bola obec Svinná, kde so starostom Ing. Romanom Čiernikom prišlo k dohode o spolupráci. „Predmetom spolupráce, ktoré sme čiastočne prebrali, bolo dohodnutie spoločného stretnutia s odborníkmi za účelom priaznivého využitia dostupnej kapacity Centra sociálnych služieb v správe obce Svinná,” informuje starosta. „Predmetom rokovaní bola aj ďalšia podpora rozvoja DHZ, potrebná súčinnosť štátu a obcí v oblasti financovania starostlivosti o infraštruktúru materských a základných škôl, ako aj iné aktuálne problémy obce.”

Na záver bol pripravený exhibičný futbalový zápas. „Deň sme zakončili v obci Svinná, kde sa konal exhibičný futbalový zápas medzi tímom Šuty a tímom Starí páni Svinná. Veľmi si vážim stretnutia s Vami,” uzavrela status ministerka Zuzana Dolinková.