Brutálny útok v Handlovej. Muž napadol železničiarku a surovo ju zbil, žena skončila v nemocnici


Muž surovo zbil železničiarku v Handlovej. Po brutálnom útoku ho zadržali

Foto: Brutálny útok v Handlovej. Muž napadol železničiarku a surovo ju zbil, žena skončila v nemocnici Foto: Reprofoto z príspevku TV JOJ a TV Markíza

V Handlovej došlo k vážnemu incidentu, pri ktorom bola napadnutá 60-ročná pracovníčka železníc priamo v práci. Udialo sa to na železničnej stanici, kde ju fyzicky napadol 19-ročný muž, ktorý prechádzal okolo. Najskôr jej dával sexuálne narážky, neskôr sa to zvrtlo na brutálny útok, informuje portál tvnoviny.sk.

Pracovníčke železníc mal muž dokonca udierať hlavu o stôl. Na mieste činu zostalo množstvo krvi. Po útoku bola žena hospitalizovaná v bojnickej nemocnici s viacerými zraneniami. „Naďalej je na oddelení traumatológie pre otras mozgu. Prebiehajú konzultácie s vyšším pracoviskom ohľadom zlomenín v oblasti tváre a sánky. Pacientka má zlomenú kľúčnu kosť, vybité zuby. Jej liečba si bude vyžadovať približne 42 dní,“ povedal pre tvnoviny.sk Peter Glatz, riaditeľ nemocnice Bojnice.

Útokov na pracovníkov železníc pribúda

Polícia páchateľa identifikovala a zadržala, pričom momentálne prebieha vyšetrovanie. Existujú špekulácie, že muž mohol byť pod vplyvom alkoholu alebo drog. „Vyšetrovateľ z Prievidze začal v súvislosti s touto udalosťou trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženie na zdraví v štádiu pokusu,“ uviedla pre portál noviny.sk hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Kuzmová.

Tento incident vyvolal diskusiu o bezpečnosti pracovníkov verejných služieb, najmä tých, ktorí sú v priamom kontakte s verejnosťou. Útoky na zamestnancov železníc v poslednom čase pribúdajú. „Zvyšuje sa počet útokov na našich zamestnancov, najmä verbálnych zo strany cestujúcej verejnosti, ktoré však občas prerastú až do fyzického násilia. K dnešnému dňu sme v roku 2024 zaznamenali osem napadnutí,“ ozrejmila hovorkyňa ŽSR Vladimíra Bahýlová.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj