Dráma v okrese Partizánske: Muž, ktorý potreboval ošetrenie, sa zamkol v dome a odmietol pomoc. Vytiahli ho násilím


Muža v Partizánskom museli vytiahnuť kukláči z domu násilím

Foto: Dráma v okrese Partizánske: Muž, ktorý potreboval ošetrenie, sa zamkol v dome a odmietol pomoc. Vytiahli ho násilím
Galéria: 4 fotky
Foto: tvnoviny.sk

Neskutočných päť hodín trvala dráma v obci Krásno neďaleko mesta Partizánske. V rodinnom dome sa zamkol 40-ročný muž, ktorý potreboval lekárske ošetrenie. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Privolaní boli aj vyjednávači a kukláči, ktorí ho nakoniec z domu museli dostať násilím, píše spravodajský portál www.noviny.sk.

Muž sa podľa vyjadrení pohádal so svojou matkou, ktorá privolala pomoc. “Všetky záchranné zložky boli vo večerných hodinách vyslané na pomoc mužovi, ktorý potreboval, ale zároveň odmietal lekárske ošetrenie,” informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Po hádke sa muž pozamykal, nesúhlasil s lekárskym ošetrením, ktoré súrne potreboval. Dôchodkyňa sa bála o jeho život, preto konala aj bez jeho súhlasu. Záchranárov však poslal preč. „Vzápätí dorazili pred dom hasiči a policajti. Hliadky sa po príchode na miesto snažili nadviazať s mužom kontakt. Ten sa však vo svojom dome zamkol a pomoc odmietal,” pokračovala Kuzmová.


 

Galéria: 4 fotky

Polícia mala z pred pár týždňov zlú skúsenosť v podobnom prípade, preto urobila potrebné opatrenia. „Pred tromi mesiacmi sme zasahovali v obci Hradište. Muž rovnako odmietal ošetrenie a nakoniec na policajtov vytiahol samopal. Ním sa priamo v dome nakoniec aj zastrelil.“ Policajti boli preto tentoraz mimoriadne opatrní. Podľa opisu, presne o pol noci policajti uzavreli celú ulicu a do dvora vošli kukláči. K domu prišli aj s vyjednávačmi, no zamknutý muž na ich výzvy nereagoval. Rozhodli sa preto, že do domu vniknú násilím.

Štyridsaťročného muža nakoniec spacifikovali príslušníci Pohotovostného policajného útvaru a následne ho odovzdali do starostlivosti záchranárom z rýchlej zdravotnej pomoci,” dodala Kuzmová. “Krátko po jednej hodine nad ránom záchranári v sprievode polície transportovali štyridsaťročného muža bez zranení do fakultnej nemocnice v Trenčíne na psychiatrické oddelenie,” uviedol pre www.noviny.sk zástupca hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky Richard Bolješik. 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj